İZMİT’TE ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER ÇOK MUTLU
 İzmit Belediyesi’nin “Haydi Bisikletle Okula” projesi kapsamında dağıttığı bisikletler öğrenci ve öğretmenleri mutlu etmeye devam ediyor. Bu yıl öğrencilerle birlikte ilk defa öğretmenlere de verilen bedava bisikletler sahipleriyle buluşuyor. Kuruçeşme Kapalı Pazar alanında gerçekleştirilen toplu bisiklet dağıtımında Kılıçarslan Ortaokulu’ndan 98, Kocatepe Ortaokulu’ndan 119, Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu’ndan 60, Özel Cebir Koleji’nden 76, Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 26 öğrenci ve öğretmene bisikletleri verildi.

Öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra velilerinde yoğun ilgi gösterdiği dağıtım törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Belediye Meclis üyeleri Hüseyin Polattimur, Hayrettin Ünlü, Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları  katıldı.

 

BİSİKLET ÇAĞIN ULAŞIM ARACI

 

Bisiklet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada bisikletin artık çağın ulaşım aracı olduğunu belirten Başkan Doğan “ Avrupa 30 yıldır bisikleti kullanıyor. Bizde İzmit Belediyesi olarak 7 yıldır Avrupa’yla aramızdaki açığı kapatmak için çalışıyoruz. Bisiklet dağıtımlarımızdan, eğitim pistine, akıllı bisikletten, bisiklet yollarına, parklarına kadar bisikleti hayatımıza alabilmemiz için ne gerekiyorsa yapıyoruz. 

 

TÜRKİYE’DEKİ BÜTÜM ÖĞRETMENLERİN BİSİKLETİ OLSUN

 

Bizim 7 yıl önce başlattığımız bisiklet dağıtımlarımızı Sağlık Bakanlığımız örnek göstererek tüm Türkiye’de başlatılmasının talimatını verdi. Ama biz bir adım daha ileriye gittik ve şehrimizdeki tüm öğretmenlerimize de bisiklet dağıtmaya karar verdik. Bu uygulamamızda örnek olsun Türkiye’deki tüm öğretmenlerimizin bisikleti olsun istedik. Biz biliyoruz ki, öğretmenlerimiz toplumun liderleri, örnek alınan kişileridir. Anne babadan sonra çocuklar üzerinde en çok emeği geçen kişilerdir. Bu sebeple bizde hem onlara küçük birer hediye verip teşekkür etmek, hem de kullanacakları bisikletlerle çocuklara, topluma örnek olsunlar istedik.

 

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

 

Tansiyonunuz çıkmasın diyorsanız bisiklete binin. Kolesterolününüz yüksekse bisiklete binin hemen düşecek. Ben bunun garantisini veriyorum. Moraliniz bozuksa, çok yorgun iseniz bisiklete binin, eğer kızgınlığınız geçmezse bana gelin. Çünkü bisiklet kandaki endorfin denilen mutluluk hormonunu arttırıyor. Bisiklet aynı zamanda hem çevreye, hem cebimize, hem de trafiğe fayda ediyor” dedi.

 

 

TÜRKİYE GÜÇLENİYOR, TÜM MÜSLÜMANLAR GÜÇLENİR

 

Son 10-15 yıldır ülke olarak gelinen noktaya da değinen Başkan Doğan “ başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız olmak üzere devletimiz çok iyi noktaya geldi. Hükümetimiz ülkemiz için, biz de şehrimiz için en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Okullarımız eskisinden çok daha iyi. Okullarımızı defalarca ziyaret edip, eksiklerini tespit edip en kısa zamanda çözüm üretiyoruz. Mahallelerimiz, şehrimiz, ülkemiz çok iyi durumda. Memleketimizin bu gelişiminden korkanlar, tedirgin olanlar üzerimize oyunlar oynuyor, bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Biliyorlar ki, Türkiye güçlendikçe dünyadaki tüm Müslümanlar güçleniyor.

 

Dünyada Müslümanların yaşadığı bu olaylar karşısında biz ülkemizin kapılarını açıyoruz, açacağız da. Onlara biz sahip çıkmayacağız da kim sahip çıkacak. Güneydoğu’da verilen mücadele sadece terör örgütüne karşın verilen bir mücadele değildir.  Bu mücadelenin arkasında bizim güçlü olmamızı istemeyen birçok ülkenin olduğunu bilin. Tarihten buyana onlar bizim karşımıza çıktılar, her defasında da derslerini aldılar. Yine derslerini alacaklar. Düzenli ordularıyla bizleri yenemeyeceklerini biliyorlar ve artık farklı oyunlarla üzerimize geliyorlar. 10-15 yıl önce belediyeler personelinin maaşını ödeyemezken şimdi çocuklarına bedava bisiklet dağıtıyor. Ülkemiz ve şehrimiz hizmete doyuyor” şeklinde konuştu.

 

SURİYELİ AHMET ARTIK YÜRÜMEYECEK

 

Kuruçeşme İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Suriyeli Ahmet Vahap, bisiklet dağıtımında ayrı bir mutluluk yaşarken, duygularını Başkan Doğanla paylaştı. Her sabah okula gelmek için yarım saat yürüdüğünü söyleyen Suriyeli öğrenci” artık okula bisikletle gidip gelebileceğim. Size ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi. Okul müdürleri  ve mahalle muhtarları da bu örnek çalışmalarından dolayı Doğan’a teşekkürlerini belirttiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817