banner2779
banner2752
banner2750

İzmit’te raylı sistem devri başlıyor

30 yıldır kentin hayali olarak dilden dile dolaşan tramvayın, 2016 yılının sonunda tamamlanması ve yolcu taşımaya başlaması hedefleniyor.

 

KOTO’da düzenlenen programa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammed Saraç ve çok sayıda davetli katıldı.   

 

SANAYİ, ULAŞIM, LOJİSTİK KENTİ KOCAELİ

Sanayi kenti olmasının yanı sıra ulaşımın ana damarlarının geçiş güzergâhında bulunan Kocaeli, artan nüfusu ve genişleyen lojistik alanlarıyla yeni Türkiye’nin gelişen yıldızları arasında yer alıyor. İlklerin şehri olan Kocaeli, tüm il sınırlarının Büyükşehir olmasıyla başlayan büyüme hamlesinde kenti modern ulaşım ağlarıyla örüyor. Yeni ve modern ulaşım araçlarını kent halkının hizmetine sokan, ulaşımda vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem yatırımlarının ilkini de tramvay ile atıyor.

 

KONFORLU VE GÜVENLİ ULAŞIM TRAMVAY

İl sınırlarının Büyükşehir olmasıyla planlama, alt yapı ve üst yapıda tek elden yönetime kavuşan Kocaeli’nde sıra; günümüz ulaşımının vazgeçilmezinden olan raylı sisteme geldi. Ana yollar, alternatif yollar, kavşaklar, alt geçitler ve üst geçitlerle Kocaeli’nde ulaşımın ana damarlarının akışını sağlayan projeleri hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehir içi trafiğini rahatlatmak, her gün on binlerce insanımızın okuluna, işine, evine, ailesine kolay, konforlu ve güvenli ulaşımını sağlamak amacıyla kenti tramvayla buluşturuyor. 

 

KENT İÇİN İHTİYAÇ HALİNE GELDİ

2010 yılında başlayan ulaşım master planı çalışmalarıyla hafif raylı sistemin alt yapısı hazırlandı, Ulaştırma Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, esnaflar, dernekler, ulaşım kooperatifleri ve halkımızla yapılan birebir görüşmeler, düzenlenen anketlerle şehir içi trafikte artık tramvayın bir ihtiyaç olduğu belirlendi. Güzergâhla ilgili çalışmalarına başladı. Bugünün ve geleceğin şehir içi trafik yükünü hafifletecek olan tramvay projesinin güzergâhı için ona yakın alternatif üzerinde duruldu. Tüm noktalarda detaylı incelemelerde bulunuldu.

 

EN UYGUN GÜZERGÂH BELİRLENDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla finanse ettiği tramvay projesinin güzergâhı için yolcu talebi, diğer ulaşım sistemleriyle entegrasyonun sağlanması ve inşaat maliyeti gibi konular ele alınarak en uygun güzergâh belirlendi. İzmit merkezde yaklaşık 9 ay süren çalışmaların ardından tramvayın Otogar ile Sekapark arasında Sekapark - Gar - Fevziye Camii - Yeni Cuma- Fuar – Valilik - Doğu Kışla - N. Kemal Lisesi - Kaymakamlık - Yahya Kaptan – Otogar güzergâhında yol alması kararı alındı.

 

OTOGAR-SEKAPARK ARASI TRAMVAY GÜZERGÂHI

Buna göre Otogar’dan yola çıkacak olan tramvay hattı Hanlı Sokak boyunca ilerledikten sonra Yahya Kaptan’da Salkım Söğüt Caddesi-Sarı Mimoza Caddesi-Necip Fazıl Caddesi boyunca ilerleyecek. Buradan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın orta kısmı boyunca Kaymakamlık-N. Kemal Lisesi-M. Ali Paşa Camii hattına geçilecek. Doğu Kışla Parkı’nın batısından D-100 Karayolu’na doğru inecek olan tramvay hattı D-100’e paralel olarak Şehit Rafet Karacan Bulvarı’nın kuzey kısmında Valilik kompleksinin arkasından geçecek. Hafız Binbaşı Caddesi’nden D-100’e doğru kıvrılan hat, Fuar karşısından itibaren D-100’e paralel olarak devam edecek. Yeni Cuma Camii’nden itibaren Şahabettin Bilgisu Caddesi’ne geçecek olan tramvay hattı Fevziye Camii’nin altından Merkez Bankası’nın önüne gelecek ve İstasyon Caddesi’nin kuzey kısmından İzmit Tren Garı’nı geçerek, Sekapark alanına ulaşacak.  

 

AKÇARAY, 2016’DA YOLCU TAŞIYACAK

En ince detaylara kadar titizlikle yapılan hesaplarla belirlenen bu güzergâhta, halkımıza ve iş yerlerimize en az rahatsızlık verecek şekilde yapılacak çalışmalarla 2015 yılının nisan ayında vurulacak ilk kazmanın ardından 2016 yılı sonunda tramvay ile yolcu taşıma hedefleniyor. Sekapark - Otogar arasında çift yönlü, 7 kilometrelik, 11 istasyondan oluşan güzergâhta halkımızın internet üzerinden verdiği oylarla belirlenen turkuaz mavisi tramvayımıza yine halkımızın isteğiyle Akçaray adı verildi.

 

GEBZE’YE GİTMELİDİR

Projenin tanıtım toplantısında ilk sözü KBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu aldı. Başkan Karaosmanoğlu “30 Mart seçimleri öncesinde tramvay projesini açıklamıştık. Bu dönemde ağırlıklı ulaşım sistemlerine ağırlık vereceğiz. Kentimiz göç almaktadır. Kocaeli tek noktada toplanmamıştır. Bazı iller ilimizin dağınık bir yapısı vardır. İstanbul veya Konya gibi düşünemiyoruz. İzmit’te başlıyor Gebze ile devam etmesi gerekiyor” dedi.

 

ULAŞIM ÖNEMLİDİR

Kandıra’da dahil ilçelerimizde nüfus vardır diyen Karaosmanoğlu “Nüfus artmaktadır. Ağırlıklı olarak çalışanlar yer almaktadır. Ulaşım çok önemlidir.  Büyüyen kentlerin en büyük sorunu ulaşımdır. Gelişen büyük kentler raylı sistemlerle ulaşımı rahatlatmışlardır. Şehir içi ulaşım sorunu bitmiyor. Raylı sistem rahatlatmaktadır” açıklamasında bulundu.

 

RAYLI SİSTEME GEÇİLMESİ GEREKİYOR

Kocaeli’de araç sayısının fazla olduğunu belirten Karaosmanoğlu “Tıkanan yerlerimiz bulunuyor. İstanbul veya başka bir kent değiliz. Sıkıntılar bulunuyor. Bunlara önlem alınmasa ileri de daha fazla sorun oluşur. Bu yatırımlar yeterli değildir. Artmalıdır. Raylı sisteme geçilmesi gerekiyor. İzmit’ten başlıyor diğer ilçelere yayılacak. İstanbul metrosunun Gebze ile bağlantısının olmasını istiyoruz” şekline konuştu.

 

30 YILLIK MAZİ

İlk raylı sistemi tramvay ile atıldığını söyleyen Karaosmanoğlu “Kentimizde yıllar önce proje gündeme gelmiştir. 30 yıllık mazisi bulunmaktadır. Gerçek ihtiyaç bu zaman ortaya çıkmıştır. Plansız yapılsaydı yatırımdan daha çok israf olabilirdi. Ulaşım yatırımları bağımsız değildir. Anadolu geçiş güzergahı üzerinde bulunuyoruz. Ticaretin önemli limanları bu kentte bulunmaktadır” dedi.

 

NÜFUS ARTIYOR

Karaosmanoğlu “Kocaeli ülkemizin boğazı durumundadır. Kentimizde hiçbir kentte olmayan ağır trafik yükü vardır. Önemli planlar hayata geçirilmiştir. Bundan sonra da buna devam edeceğiz. Şehir içi trafiği rahatlayacaktır. Nüfusun bir yere yığılmasına izin vermedik. Nüfusumuz artmaktadır artmaya devam edecektir” açıklamasında bulundu.

 

BORÇLA YAPILMAYACAK

Şehirlerde trafik yönetiminin belediyelere bırakılacağına inanıyorum diyen Karaosmanoğlu “Kendi kaynaklarımızla projemizi yapıyoruz. Kenti borç yükü altı sokmayacağız. Avrupa’da 5-6 yılda yapılan projeyi hayata geçireceğiz. Kentin faydasına olmayan hiçbir işe imza atmayacağız.  Bu çalışmada eksiklerimiz olabilir. 9 aydır Kocaeli’de inceleme yapılmıştır” ifadelerini kullandı.  

 

SEKA PARK - OTOGAR

Başkan Karaosmanoğlu “Seka Park ve Otogar arasında çalışılacaktır. Tramvay hattı için çok dikkatli hareket etmek durumundayız. Bu hatları en az etkileyecek tramvayı seçtik. Kent yaşamaktadır. İnsanlar buraları kullanmaktadır. Bazı kazılar yapılacaktır. Bu sorunların aşılması noktasında çalışma yapılmıştır. Diğer projelere bağlantısı incelenmiştir. İnsanlarımız daha uygun sürede gitmesi hedefleniyor. Kaynakların doğru kullanılmasına dikkat ediliyor. Kamulaştırmanın az olmasına dikkat ediyoruz”

 

11 DURAK 7 KM

Kuzey Marmara otoyolu ile Güney Otoyolunun bağlantı çalışmaları devam ediyor. Seka Park otogar arasında 7 km 11 duraktan oluşan güzergah çift şeritli belirlenmiştir. 2015 başında bu bölüm ihale edilecek. Nisan ayında kazma vurulacak. 2016 yılında bitilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751