İZMİT’TE ŞEB-İ ARUS ETKİNLİĞİNE VATANDAŞLAR AKIN ETTİ
 İzmit Belediyesi, Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilciliği ve Bursa Karabaşıveli Tekkesinin işbirliğinde 100 semazen ve 100 sazende ile gerçekleşen Şeb-i Arus etkinliğinin düzenlendiği Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’na vatandaşlar akın etti. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe 7 bini aşkın vatandaş katıldı. İzmit Belediyesi Mehteran Bölüğünün gösterileriyle başlayan programda ilk konuşmayı yapan;

 

BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Mevlana’nın ölümünü düğün günü olarak nitelendirdiği bu geceyi hep birlikte anıyoruz. Mevlana demek birlik demek, beraberlik demek, sevgi demek, Allah sevgisi, ilahi aşk demek. Bizler bu ilahi aşktan besleniyoruz. Biz bu kardeşliği, dostluğu yarınlara taşıma gayretindeyiz. Bu çalışmamızı Mevlana Vakfı Kocaeli İl Temsilciliğimiz ve İzmit Belediyesi olarak 7 yıldır devam ediyoruz. bunu çok iddialı bir şekilde yapıyoruz. Mustafa Özbağ beyefendinin sunacağı sohbetle, sema gösterisi ve dualarla bu geceyi paylaşacağız” dedi.

 

‘ÖRNEK MEVLEVİHANE’

 

Başkan Doğan konuşmasının devamında, “İzmit Belediyesi olarak bir çok sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışıyoruz. Ama bu çalışmanın ayrı bir yeri var. Türkiye’ye örnek bir Mevlevihane için ben de kafa yoruyorum. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Sen ruhuma cemre diye inmedikten sonra ben bu beden de neyleyim. Aşkta sen hasrette sen ben de sen. Aşkla kalın. Sevgiyle kalın” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı” ifadelerine yer verdi.   

 

100 SEMAZEN 100 SAZENDE

 

Gecede Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ’da yer alarak doyumsuz sohbeti ile Hz. Mevlana’nın yaşamından kesitler verdi. Konuşmaların ardından 100 sazende eşliğinde sahne alan 100 semazen yaptıkları gösteriyle izleyenleri adeta büyüledi. Gecede Başkan Doğan, Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ’a semazen figürlü tablo hediye ederken, Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ’da semazen figürünün bulunduğu bir tablo hediye etti. Öte yandan İzmit Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Mevlana konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817