İZMİT’TE SPOR SALONUNA SIĞMAYAN ŞEB-İ ARUS
 İzmit Belediyesi ile Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilciliği işbirliği ile gerçekleşen Şeb-i Arus etkinliği Yahya Kaptan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu`nda yapıldı. 100 semazen ve 100 sazende ile gerçekleşen etkinliğe 6 bin kişi katılarak salonu tıklım tıklım doldurdu.

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe  İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi Zeynep Emiroğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, İzmit ilçe müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan yardımcıları ,sivil toplum örgüt temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

 

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

 

İzmit Belediyesi Mehteran Bölüğünün gösterileriyle başlayan programda ilk konuşmayı yapan Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilcisi Selman Karaaslan 741 yıl geçmesine rağmen böyle bir kalabalıkla aşkın piri, hoşgörünün piri, Mevlana’yı böyle bir programla anmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek İzmit Belediyesi'ne işbirliği ve desteği için teşekkür etti.

 

TÜRKİYENİN EN BÜYÜK ŞEB-İ ARUS ETKİNLİĞİ

 

Gecede konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “Sizler olunca her şey güzel, bizler sizlerle birlikte 5. Sema gösterimizi yapıyoruz. Büyük üstat Mevlana Hazretlerini vuslatının 741. yılında bugün burada sizlerle, büyük bir etkinlikle anıyoruz. Gururla söyleyebiliriz ki Türkiye’nin en büyük Şeb-i Aruz etkinliğini yapıyoruz. Bu büyük güzel çalışmamızın emektarlarına da teşekkür etmek istiyorum. İzmit Belediyesi olarak sizlerin bu mutluluğu, bu heyecanı yaşamanızdan büyük mutluluk duyuyoruz. Gönüllerde iz bırakmak, gönüllerde hoş bir seda bırakmak için çalışıyoruz.  İzmit Belediyesi, toplumu bir arada tutacak değerlerin yaşatılması için her zaman böyle projelerle halkını buluşturmaya devam edecek. Gecemiz sevgiyle, aşkla dolsun” diyerek etkinliğe yoğun ilgi gösteren tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Gecede Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ’da yer alarak doyumsuz sohbeti ile Hz. Mevlana’nın yaşamından kesitler verdi.

 

HERKESİ BÜYÜLEDİ

 

Konuşmaların ardından 100 sazende eşliğinde sahne alan 100 semazen yaptıkları gösteriyle izleyenleri adeta büyüledi. Gecede Başkan Doğan, Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ'a semazen figürlü yağlı boya bir tablo hediye ederken, Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ'da 5.yıla özel beş semazen figürünün bulunduğu bir tablo hediye etti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817