banner2779
banner2752
banner2750

İZMİTTE  ÜZÜM ŞENLİĞİ YAPILDI
 KÖYDE ÜZÜM ŞENLİĞİ YAPILDI

 

İzmit’in Kulfallı Köyünde  üzüm şenliği ve mevlüt etkinliği düzenlendi. İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere  yoğun katılım oldu. Köy meydanında gerçekleşen üzüm şenliğinde  Çavuş, Bal bal, Yapıncak, Osmanbey ve Siyah üzüm dallarında 26 üreticinin ürünleri yarıştı. Şenlik havasında geçen Kulfallı Köyü’ndeki etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, belediye meclis üyeleri,  İlçe Tarım Müdürü Fethi Polat, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan,  Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, Kulfallı Köyü Muhtarı  Ramazan Karabay, diğer köy ve mahalle muhtarlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

 

MARKALARA SAHİP ÇIKILIYOR

 

İzmit Belediye Başkanı Doğan, yaptığı konuşmada İzmit’le özdeşleşen  değerlere sahip çıkarak markalaşmasını sağladıklarını belirterek” Pişmaniye, simit, karpuz, üzüm bu kentin  değerleridir. Bunlara sahip çıkmak  boynumuzun borcudur.  Geçtiğimiz günlerde karpuz için etkinlik yaptık. Şimdi de Kulfallı ve bölgesindeki üzümler için etkinlik düzenliyoruz. Bu etkinlikler sayesinde köylü üreticimiz kazançlı olacaktır. Kocaeli de ilk kez  tamamen köy ürünlerinin satıldığı pazarı biz kurduk” dedi. Konuşmaların ardından  tat, renk, lezzet ve irilik kategorilerinde üzümlerin seçimi yapıldı. Yapılan değerlendirme sonunda Çavuş üzümünde  birinciliği Şaban Yılmaz, ikinciliği Samet Karabay ve üçüncülüğü de Kıyasettin Uysal’ın ürünleri elde etti. Bal bal  kategorisinde  Muharrem Macit birini olurken Sadettin Üstün ikinci, Samet Karabay da üçüncü oldu. Yapıncak dalında birinci Burhan Üstün, ikinci Çetin Ekman, üçüncü Muharrem Macit elde ederken Osmanbey üzümünde Halil İbrahim Sel birinciliği elde etti. Bu kategoride başka dereceye giren olmadı. Siyah üzüm dalında da Sadettin Üstün  birinciliği elde ederken bu  dalda başka   ödül alacak ürün çıkmadı. Yarışmada birinci olan üreticilere  ot biçme makinası hediye edildi.  Kullaffı Köyü Muhtarı Ramazan Karabay da Başkan Doğan’a kendi ürettiği kasa dolusu üzüm verdi. Üzüm şenliğinin ardından köy mezarlığında mevlüt  etkinliği düzenlendi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751