banner2779
banner2752
banner2750

İZMİT’TE YENİ DÖNEMİN İLK MECLİSİ YAPILDI

Belsa Plaza 9. Katta gerçekleştirilen meclis toplantısına partililerin ve vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu

31 Mart Yerel seçimlerinin ardından İzmit Belediye Başkanlığını alan Fatma Kaplan Hürriyet ilk belediye meclis toplantısını yaptı. Toplantıda başkanvekilleri, katip üyeleri, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı. Seçimleri CHP İl Başkanvekili Korkut Öz, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, MHP İzmit İlçe Başkanı Ahmet Yalçınöz ve çok sayıda partili ile vatandaş izledi.

‘MECLİSİMİZ İYİLİK VE HUZUR MAKAMI GETİRSİN’

Meclis toplantısı en genç meclis üyeleri olan CHP’li Devrim Bal ve AK Partili Aykut Çağlayan’ın katip üyesi olarak kürsüye çıkmasıyla başladı. Irak sınırında şehit düşen 4 asker için başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ilk meclisin kentte iyilik ve huzur getirmesini diledi. Yapacakları hizmetlerle bir kişinin dahi yüzünü güldürebiliyorsa tüm seçilmişler için kıymetli olacağını düşündüğünü söyleyen Hürriyet, “Partilerimiz ve ideolojilerimiz farklı olabilir ama amaç ortaktır.

‘AMACIMIZ HALKA HİZMET’

Amacımız halka hizmettir. Uzlaşma içinde, birliktelikle hareket etmek, birlikte hizmetlere imza atmak kıymetlidir. Seçim döneminde vurguladığımız gibi herkesin başkanı olacağız. 5 yıl sonra herkese iyi başkanlık yaptı, iyi izler bıraktı ve herkesin başkanı olduğu denilmesi benim hedefimdir. Hoşgörü ve iyi niyetle, kullandığımız yetki ve bütçenin halkın olduğunu gözeterek yetkilerimizi kullanacağız. Tüm vatandaşlarımıza ve kentin her noktasına hizmet etmek gayemizdir.

‘UYUMLU ÇALIŞMAK KENTİMİZİN MENFAATİNEDİR’

Partizanlık yapmadan, ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan vatandaş bize görev verdi. Bu tüm seçilmişlerin görevidir. İyi ki İzmitliyim denecek projeler ortaya koyacağımıza inanıyorum. Çoğunluk AK Parti grubunda. Burada başkanlık bizde olsa da kendinizi muhalefet olarak görmeyin. Yapacağımız her iyi iş genel iktidarın başarı çıtasına yazılacaktır. Uyumlu çalışmak, kavgasız gürültüsüz çalışmak ülkemizin ve kentimizin menfaatinedir. Particiliğin olmadığı bir meclis üyesi olarak herkesin hissetmesini diliyorum” dedi.

KATİPLER DEMİRTAŞ VE ALPARSLAN

Hürriyet’in konuşmasının ardından katip üyelikleri için gizli oylama ile seçim yapıldı. Katip üyelikleri için AK Parti Aysel Demirtaş ve Ersin Alparslan önerirken CHP Mehmet Baştürk ve Devrim Bal’ı önerdi. Yapılan oylamada Aysel Demirtaş 21, Ersin Alparslan 21, Devrim Bal 17, Mehmet Baştürk 17 oy aldı. Katip üyeliklerine Demirtaş ve Alparslan seçildi.

BAŞKAN VEKİLLERİ ÜNLÜ VE DUYMAZ

Katip üyelerin ardından başkanvekilleri seçimi yapıldı. Gizli oylama ile yapılan oylamada AK Parti 1’inci Başkanvekilliğine Hayrettin Ünlü, 2’inci Başkanvekilliğine Engin Duymaz, CHP ise 1’inci Başkanvekilliğine Ünal Özmural 2’inci Başkanvekilliğine ise Arsal Arısal’ı önerdi. Yapılan seçimde Hayrettin Ünlü 21, Engin Duymaz 21, Ünal Özmural 17, Arsal Arısal 17 oy aldı. Seçimlerde Ünlü ve Duymaz başkanvekilliğine seçildi.

ENCÜMEN ÜYELERİ BELİRLENDİ

Encümen üyeliği için AK Parti Muharrem Tutuş, Fikret Hocaoğlu ve Mehmet Çetin’i önerdi. CHP ise Nurettin Bulut, Dilek Yalçın ve Ünal Özmural’ı önerdi. Yapılan oylamada AK Parti’in önerisi 21, CHP’nin önerisi ise 17 oy aldı. Encümen’de AK Parti’nin 3 meclis üyesi seçimdi. Toplantıda, 2018 yılı faaliyet raporu okundu.

‘HAYALLERİMİZİ PROJELERLE TAÇLANDIRACAĞIZ’

Meclis sonunda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “İyi ki İzmit’liyim dedirtebilecek projelere imza atma hedefindeyiz. Yeni donemde iyi projelere devam edeceği ama atıl kalan, faydalı olmayan projeleri sonlandıracağız. Partizanlığın, kısır çekişmelerin olmadığı, bir İzmit özlemimiz var. Yeni hayaller kurmak ve bu hayalleri güzel projelerle taçlandırmak lazım” dedi. Bir sonraki meclisin 1 Mayıs’ın resmi tatil olması nedeniyle 7 Mayıs Salı günü 15.00’da yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

İHTİSAS KOMİSYONLARI

İMAR KOMİSYONU:

Mustafa Soydabaş (AK Parti)

Güzin Taştekin(AK Parti)

Fatih Özcan(AK Parti)

Arsal Arısal (CHP)

Ünal Özmural(CHP)

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU:

Hayrettin Ünlü(AK Parti)

Serra Yenice Demirkol(AK Parti)

Mehmet İlker Kazan(AK Parti)

Necat Çakır(CHP)

Dilek Yalçın(CHP)

EĞİTİM GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU:

Aykut Çağlayan(AK Parti)

Şener İnce(AK Parti)

Vedat Yoldaş(AK Parti)

Mehmet Baştürk(CHP)

Devrim Bal(CHP)

KIRSAL HİZMETLER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU:

Çağlayan Duman(AK Parti)

Mehmet Çetin(AK Parti)

Engin Duymaz(MHP)

Süleyman Şen(CHP)

Halil İnciel (CHP)

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSİYONU:

Eşref Ayhan Arpacı(MHP)

Aysel Demirtaş(AK Parti)

Engin Uçar(AK Parti)

Mustafa Zengin(CHP)

Çetin Sarıca(CHP)

KÜLTÜR TURİZM VE SANAT KOMİSYONU:

Şener İnce(AK Parti)

Ersin Alpaslan(AK Parti)

Vedat Yoldaş(AK Parti)

Ertuğrul Malkoç (CHP)

Yaşar Kardaş (CHP)

SOSYAL HİZMETLER KOMİSYONU:

İbrahim Kılıç(AK Parti)

Erkan Aksoy(AK Parti)

Erol Çalışkan(AK Parti)

Mehmet Baştan(CHP)

Tuncay Aşkın(CHP)

MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ:

Çağlayan Duman(AK Parti)

Hayrettin Ünlü(AK Parti)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751