banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Jandarma Lojmanlarının kalan kısmında yıkım başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırılan jandarma lojmanlarının 821 metre karelik ve 22 daireyi kapsayan kalan kısmı için yıkım çalışmalarına başlandı. Birkaç gün içinde yıkım ve moloz kaldırma işlemlerinin tamamlanacağı çalışmaların ardından bölge ilk aşamada çevre düzenlemesi yapılarak kente meydan olarak hizmet verecek.

 

LOJMANLARA İLK KEPÇE VURULDU

Büyükşehir Belediyesi kent içi trafiği rahatlatmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda EDOK ile Doğu Kışla Protokolü kapsamında jandarma lojmanlarının ilk kısmı yıkılmıştı. Yıkılan alan çift yönlü kavşak olarak hizmet vererek Alemdar Caddesi ile Şahabettin Bilgisu Caddesi D-100 yan yol ile bağlantılı hale getirilmişti. Bu noktada ulaşıma rahat nefes aldıran kavşağın yanında bulunan jandarma lojmanlarının kalan kısmı ise Başkan Karaosmanoğlu’nun da katılımıyla yıkılmaya başlandı.

 

821 METRE KARELİK ALAN

Yıkım çalışmalarında Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yalçın Özon, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan hazır bulundu. Daha önce yıkılıp çift yönlü kavşak haline gelen noktada bulunan lojmanlar 821 metre kareden oluşuyor. 22 daireyi kapsayan lojmanların yıkımının birkaç gün içinde bitirilmesi planlanıyor. Yıkım tamamlandıktan sonra alan alanın çevre düzenlemesi yapılarak ilk aşamada meydan olarak vatandaşlara hizmet verecek.

 

VATANDAŞLARIMIZIN REFAHI İÇİN

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu” : Bu binayla ilgili çalışmalarımız 5 yılda tamamlandı. Yeni lojmanları yaptık, taşınma işlemi tamamlandı ve biz de yıkıma başladık. Kocaeli’nde en verimli şekilde, hiç kimseyi mağdur etmeden kentsel dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Bu binanın yıkımından sonra burası da rahatlayacak. Bu alanla ilgili projelerimizi hazırlıyoruz, teknik çalışmalarımız devam ediyor. Kocaeli’nin, İzmit’in her köşesi her geçen gün halkımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı bir kent haline geliyor.” ifadelerini kullandı.

 

EDOK’LA PROTOKOL İMZALANMIŞTI

Jandarma lojmanları ayrı ayrı iki binadan oluşuyor. İlki geçtiğimiz yaz boşaltılmış, diğer bina için Büyükşehir yetkilileri çalışmalara başlamıştı. Daha önce boşaltılan jandarma lojmanları için Büyükşehir, jandarma binalarına karşılık Solaklar yolu üzerinde 48 daireli bir yapı inşa protokolü imzalamıştı. Son olarak EDOK’a ait iki bloktan oluşan ve yıkımı gerçekleştirilen binalar için EDOK ile Doğu Kışla Protokolü imzalanmıştı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826