KAÇAK BAZ İSTASYONU BELEDİYECE MÜHÜRLENDİ

İZİN ALMADILAR

Yasa gereği yerel yönetimlerden izin alınması ve gerekli şartları yerine getirilmesi gerekirken Tepeköy Mahallesi’nde izin almadan kurulan baz istasyonu İzmit Belediyesi’ni harekete geçirdi. Yasal hiç bir izin almaya gerek duyulmadan 17 Ağustos Bulvarı No:14’de Orhan Köse’ye ait parselde kaçak olarak kurulan baz istasyonunu vatandaşlar toplu dilekçeyle belediyeye bildirdiler. İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri mahallede inceleme yaparak ruhsatsız baz istasyonun tespit etti. Baz istasyonunu mühürleyen ekipler 5940 sayılı yasanın 42 maddesine istinaden firmaya para cezası keserek,  istasyonunun kaldırılması için yasal süreci başlattı.

İZİN ŞART

Baz istasyonu açılabilmesi için yerel yönetimlerden mutlaka izin alınması gerektiğini belirten İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Öğretmen “ Belediyeler olarak uzun yıllar baz istasyonu açılmasına karışamazken bir mahkeme kararı sonucu yasal olanak doğdu. Baz istasyonları kimseye zarar vermeyecek yerlerde ve izinli olmalı. İzmit Belediyesi yasal dayanaktan yoksun hiçbir yapılaşmaya bu güne kadar izin vermediği gibi bundan sonrada izin vermeyecektir. Farklı uygulama yapanlara her zaman müdahale edeceğiz.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817