KADEM'den Kadınlar Günü Sergisi

Sergiye Kocaeli milletvekili MKYK Üyesi Emine MACİT ZEYBEK, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer KATIRCIĞLU, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim KARAOSMANOĞLU, STK’ların temsilcileri ve protokol eşleri katılım sağladı.

ABİŞ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Açılış konuşmasını yapan Kadem Kocaeli İl Temsilcisi Berna ABİŞ;  KADEM’in yine bir kadınlar gününde 8 Mart 2013 yılında kurulduğunu hatırlatarak, her yıl yapılan çalışmalarda kadın teması işlendiğini bu yıl da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile kadın emeği adı altında geleneksel el sanatları karma sergisi oluşturduklarını söyledi. Güzel bir çalışmaya imza attıklarını söyleyen ABİŞ, “ürünleri ile katkı sağlayan sanatçılarımıza ve tüm sanatseverlere ayrıca ürün seçiminde titiz çalışan etik kuruluna ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim” dedi.

KADEMİN ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ

         Sergi açılışına katılan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise sözlerine 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak başladı. “Kadın bizim en kıymetli varlığımız, başımızın tacı. Ama bir gün değil her gün kadının, annenin günü olmalı” diyen Başkan Karaosmanoğlu, özellikle kadın hakları konusundaki sorunlara dikkat çekti. Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasında KADEM’in önemine değindi. Kadının bilinçlenmesi, beden ve ruh sağlığının iyi olması ve bunun yanı sıra demokrasi kültürüne sahip olmasının KADEM’in en kıymetli görevlerinden olduğunu anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “KADEM’in demokrasi üzerindeki çalışması önemlidir. Demokrasi kadının bilinçlenmesiyle olur. Bugün kadını kim sandığa götürürse onun iradesiyle oy kullanıyor. Toplumda bilinç oluşturursak demokrasimiz daha da güçlenecek” dedi. KADEM’in yaptığı çalışmaların önemine tekrar vurgu yaparak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açılan serginin hayırlı olmasını diledi ve sergide emeği geçenleri kutladı.

KATIRCIOĞLU KADEM’İ KUTLADI

Sergi açılışında son konuşmayı yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ise, kadın meselesini her zaman siyaset üstü gördüklerini kaydetti. Türk kadınının seçme ve seçilme gibi birçok siyasi hakkını Avrupalı kadından çok daha önce elde ettiğini hatırlatan Sezer, “Bunda Mustafa Kemal Atatürk’ün emeği büyüktür. Bizler bugün artık erkeklerle her işi yapabiliyor ve onlarla ülke kalkınmasında omuz omuza duruyoruz. Kadın siyasette her zaman olmalı. Özellikle mecliste kadın sayısı daha da artmalı” şeklinde konuştu. Sezer, KADEM’in kadınlar adına önemli çalışmalar yaptığını da kaydederek, bu özverili çalışmalar için dernek yetkililerini kutladı.

SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

       Konuşmaların ardından sergide emeği geçen akademisyenler Sergi küratörlüğünü Kocaeli Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Mine Can, Öğr. Gör. Pelin Güleda Karadeniz, Öğr. Gör. Yıldırım Karadeniz ve Kocaeli KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Semra Çavuş yaptı.

Hat, tezhip, minyatür, kat’ı, çini, işleme, takı, dokuma, kırkyama, seramik, deri ve ahşap geleneksel Türk sanatı örneklerinden oluşan sergiye 63 kadın sanatçı eserleriyle katıldı.

Sergi, 04/11 Mart 2019 tarihlerinde, 10.00-18.00 saatleri arası Kocaeli Kadem İl Temsilciliği Portakal Hafız Konağında tüm sanatseverlerin ziyaretine açıktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817