KADIN MECLİSİ KADINLARIN HAKLARINI ANLATIYOR

Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı, Avukat Gözde Öner ve kadın meclisi yönetim kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme eğitimlerinde kadınlara konuyla ilgili hazırlanan broşürler dağıtıldı.

Avukat Öner Kadınların Haklarını Anlattı

            Eşit işlerde çalışan kadın ve erkeklere eşit ücret hakkının tanınması ile ilgili dinleyicileri bilgilendiren Avukat Gözde Öner, endüstride çalışan kadınların gece işlerinde çalışmalarındaki düzenleme ile kadınların sağlığa aykırı ve ağır nitelikteki işlerde çalışmalarının yasaklanması konusuna dikkat çekti.

            Öner ayrıca, çalışan kadınların doğum öncesi ve sonrasındaki ücretli ve ücretsiz izinleri ile, çocuk emzirme durumu olan kadın işçilerin de bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam 1,5 saatlik süt izni haklarının olduğunu vurguladı.

            Özellikle ülkemizdeki kadınların ortak edinilen mallar konusunda problem yaşadığını ifade eden Öner, ikametgah belgesi ve nüfus kimliği ile tapu kütüğüne aile konutu şerhi koydurulması tavsiyesinde bulundu. Öner böylece eşlerin birbirlerinden habersiz alım-satım işlemi yapamayacaklarını belirtti. Eğitimlerde evlilik ve boşanma durumlarında da yine eşlerin karşılıklı sahip oldukları haklar konusunda kadınlar bilgilendirildi.

Namlı: “Eşit Haklara Sahibiz”

                   Öner’in ardından söz alan Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı, kadın meclisi olarak güzel bir amaca hizmet ettiklerini ve bundan büyük onur duyduklarını söyledi. Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesi için tüm vatandaşların eşit haklara sahip olmaları gerekliliğine savunan Namlı, bu sebeple herkesin sahip olduğu haklar konusunda bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı. Son yıllarda kadın haklarına yönelik güzel ve başarılı çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Namlı, tüm bunları takip etmenin ve uygulanması için çeşitli yaptırımlarda bulunmasının ülkemiz yararına olacağını savundu.

                   Eğitimlerin ardından kursiyer kadınlar yetkililere teşekkür ederek, böylesi eğitimlerin kendileri için çok yararlı olduğunu belirttiler. Program iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817