banner2779
banner2752
banner2750

KADIN PROTOKOLÜ HEREKE’DE BULUŞTU
 Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın eşi Bilge Baran, Kocaeli bayan protokolünü Körfez’in incisi Hereke’de ağırladı.

Protokolün İlgisi Büyüktü

Kocaeli protokolü, kent protokolünün eşleri, kentin idarecileri ve kadın meclis üyeleri Körfez’de buluştu. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın eşi Bilge Baran’ın ev sahipliğinde Hereke Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın eşi Saliha Yaman, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Oya Tunçel, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek ve yönetim kurulu üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, ilçe belediye başkanlarının eşleri ve belediyelerin kadın meclis üyeleri katıldı. Programın açılış konuşmasını Başkan Danışmanı Nermin Tol gerçekleştirdi. Çeşitli kademelerde görev alan kadınların toplumdaki yerine değinen Tol, başarıda böyle toplantılardaki istişarelerin önemine dikkat çekti.

Bilge Baran Selamlama Konuşması Gerçekleştirdi

Konuklarını kapıda karşılayan ve tek tek ilgilenen ev sahibi Bilge Hanım toplantıda kısa bir selam konuşması yaptı. Konuklarını Körfez’de ağırlamaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilge Baran, Başkan Baran’ın selamlarını kendilerine iletti. Konuşmasında konuklarına davetine iştiraklerinden ötürü teşekkürlerini iletirken kadının başarıdaki önemine değindi. Bilge Baran, “Gelişen ülkelerin önde gelen başarılı isimleri hep kadınlardan oluşmaktadır. Ekonomik kazanımlarla gelişen ´kadın hakları´; günümüzde sosyal ve kültürel boyutlarda da önemli hamlelerle anılmaktadır. Bu dönemde kadınlar her alanda var olabilmekte, kendilerini gösterebilmektedirler. Kadın arkadaşlarımızın, aile içindeki rolünden, ekonomik ve sosyal hayattaki etkinliğine kadar önemli başarılara imza atması mutluluk verici. Siyasi yapılanma içinde kadınlar önemli görevlerde yer alıyorlar. Tüm kademelerde seçilmiş kadın arkadaşlarımız önemli sorumluluklar üstlenerek görev almaktadırlar. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın önderlik, başkanlık ve üyeliklerinde kadınlarımız yine ön saflarda bulunmaktadır. Bunlar kadın emeğinin, gücünün bir sonucudur. Bu vesileyle Kadın Milletvekilimiz Radiye Hanım’ın da aramızda olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Seçim sonrası ilimizin gözbebeği olan Herekemizde siz değerli yol arkadaşlarıma teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bilge Baran, gelişimi ve birlikteliğin kopmaması için bu tür toplantıların devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kocaeli Milletvekili Sezer: “Bizler Birlikte Türkiyeyiz”

Bilge Baran’ın konuşmasının ardından söz alan AK Parti Kocaeli Kadın Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu da duygu ve düşüncelerini paylaştı. Kocaeli Milletvekili Katırcıoğlu, kadınların toplumsal hayattaki sorumlulukların yanı sıra fedakârlıklarıyla Yeni Türkiye’nin inşasına katkı koyacak en önemli kesim olduğunu söylerken  “Bizler; kadınları, siyasetin merkezinde gören, Türk siyasi tarihinin öznesi olarak kabul eden büyük bir teşkilatın mensuplarıyız. ‘Hanımların eli siyasete değdiği için Türkiye karanlık bir girdaptan çıktı’ ifadeleriyle bizleri yüreklendiren kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Siyasette kadın varsa güzellik vardır, letafet vardır.’ diyen Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun bizlere verdiği güç ve inançla bu ak davada biz de varız dedik. Bu hoşgörü zemininde birlik ve beraberliğimizden doğan enerjimiz sadece bulunduğumuz yeri değil ülkemizi sarsın. Bizler birlikte güzeliz ve birlikte Türkiye’yiz. Rabbim bu güzel tabloyu bozmasın ve daim kılsın” dedi. Sohbet ortamında geçen toplantı sonunda ev sahibi Bilge Baran, konuklarına hediye takdiminde bulundu.

Toplantı sonrası ise, Hereke’de tarihi köşklere gezi düzenlendi. Kaiser Willhem Köşkü ve Tarihi Halı Dokuma Fabrikası’nı ziyaret eden heyet ev sahibi olan Baran’a memnuniyetlerini ifade etti.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751