banner2779
banner2752
banner2750

KADINA EL KALDIRAN ERKEK ERKEK DEĞİLDİR
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

8 Mart’ın tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını belirten Başkan Doğan “kuşkusuz kadınlarımızın yaşadıkları güçlükler, sadece özel bir günde tartışılmakla sonuçlandırılabilecek bir konu değildir.  Ancak 8 Mart kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmek ve bilinç oluşturmak için fırsat olarak değerlendirilmelidir.

 

HAK ETTİKLERİ DEĞER VERİLMELİ

 

Kadınlar, sadece nüfusumuzun yarısı olması itibarıyla değil, anne olarak da son derece önemli bir konumda bulunmaktadır. Onlara saygı ve sevgimizi göstermeli, hak ettikleri değeri onlara vermeliyiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ünde ifade ettiği gibi “dünyada her şey kadının eseridir”. Bu gerçeği asla unutmamamız gerekmektedir.

 

KADINA EL KALDIRMAK ACİZLİKTİR

 

Türk kadını tarihin her döneminde büyük bir fedakarlık göstermiş ve ailesine, ülkesine elinden gelen desteği fazlasıyla vermiştir. Kurtuluş Savaş’ında en az erkekler kadar çalışmıştır. Cumhuriyet dönemi ile birlikte yasal olarak hakları genişletilen Türk kadını modern yaşamdaki yerini almıştır.

Ancak, üzülerek belirtiyorum ki, ülkemizde kadın hakları bazı kendini bilmezlerin ayakları altına alınmaya çalışılmakta ve ihlal edilmektedir. Kadınlarımıza şiddet uygulanmakta, eğitim ve iş yaşamında olmaları engellenmektedir. Bu şiddeti uygulayan her kim olursa olsun bu kişi ne erkeklikten ne de insanlıktan nasibini almamıştır, acizdir.

 

KADINLARA HİZMETİ BORÇ BİLİYORUM

 

Kadın sorunu ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel bir konudur. Kuşkusuz sorunun çözümü için hepimizin üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Hakları ihlal edilen, obje olarak görülen, şiddet uygulanan kadın sadece bunu yapanın değil hepimizin ayıbıdır. İzmit Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. İzmitli kadınlar için güzel ve faydalı çalışmalar yapmayı bir borç biliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm dünya kadınlarının, ülkemizin ve İzmit’in vefakar, cefakar, onurlu kadınlarının 8 Mart Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751