KADINLARA KARANFİL SÜPRİZİ
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İzmit Yürüyüş Yolu’nun Fevziye Camii ve Yeni Cuma Camii arasında Engelli Kadın farkındalığını oluşturmak amacıyla ağaçlara karanfil asıldı. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ve çok sayıda kadın katıldı.

KADINLAR TOPLUMUN BİRLEŞTİRİCİ UNSURU

Yürüyüş Yolu’nda kurulan stantta katılımcılara seslenen Genel Sekreter Yardımcısı Aydınlık, ‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bugün ‘Engelsiz Sultanlar’ teması ile bir organizasyon düzenledik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde engelli kadınlarımıza farkındalık oluşturmak için düzenlediğimiz bu programda engelli bireylerimizin toplumdaki rolüne dikkat çekmek istedik. Kadınlarımız toplumun birleştirici unsurlarıdır. Engelli kadınlarımız da bu toplumun bir parçasıdır. Bu program vesilesiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ dedi.

 

KOCAELİ’DE KADIN OLMAK AYRICALIK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Engelliler Koordinatörlüğü görevinde çalışan görme engelli Dilek Karaca, ‘’8 Mart’ı bizler olduğundan daha farklı kutluyoruz. Kadın olmak zor, engelli kadın olmak ondan daha zor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi düzenlediği bu etkinlik ile engelli kadınları unutmayarak büyük bir incelik gösterdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne engellilere verdiği önemden dolayı teşekkür ediyor ve tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum’’ dedi.

 

1000 ADET KARANFİL DAĞITILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerden itibaren İzmit merkezde bulunan Yürüyüş Yolu üzerindeki ağaçlara karanfiller astı. Sabah evlerinden kalkıp işlerine giden kadınlar tatlı bir sürprizle karşılaştı. İşe giden kadınlar, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla kendileri için asılan 1000 adet karanfili alarak yollarına devam etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817