KAĞIT ÇÖP DEĞİLDİR
 İzmit Belediyesi’nden kullanılmış kağıtları çöpe atmayın uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada geri dönüşümün önemine vurgu yapılarak” gelişmiş ülkelerde kağıt, cam gibi atıklar çöpe atılmaz ayrı olarak toplanarak geri dönüşümü yapılır. Ülkemizde de son yıllarda  bu konuda özellikle belediyeler önemli çalışmalar yapmaya başladı.  İzmit Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalar bakanlıkça örnek gösterilmektedir. Her yıl binlerce ton atık kağıt toplayarak bunları tekrar ekonomiye geri kazandırıyoruz” denildi.

İzmit Belediyesi yetkilileri,” Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla kağıdın çöp olmadığı bilincini topluma yerleştirmek için başta okullar olmak üzere, kurs merkezlerinde eğitimler veriyoruz. Eğitimlerde, kullanılan kağıtların çöpe atılmaması gerektiğini söylüyoruz. Okullara, kamu kurumlarına, alış veriş merkezlerine, işyerlerine binlerce geri dönüşüm kutusu koyarak atık kağıtların buralara atılması için çaba harcıyoruz. Ayrıca, mahallere de koyduğumuz geri dönüşüm konteynırları ile halkımızın geri dönüşüm konusundaki bilincinin artmasını sağlıyoruz. 

 

BİNLERCE AĞAÇ KURTARILIYOR

 

1 ton kullanılmış kağıt ile 17 yetişkin ağacı kurtarmak mümkün.  Ülkemizin tabiat şartlarını göz önüne aldığımızda en az yüzde 80’inin ormanlarla kaplı olması gerekirken bu oran ne yazık ki yüzde 27’lerdedir. Çevreci bir belediye olan İzmit Belediyesi olarak ayda ortalama 500 ton kullanılmış kağıt toplayarak binlerce ağacı kesilmekten kurtarıyoruz.  Hedefimiz  ayda en az 700 ton atık kağıt toplamaktır” şeklinde konuştular.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817