banner2779
banner2752
banner2750

KAĞIT MÜZESİ'NDE '' BİR KENT BİR MEKAN '' SERGİSİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Kağıt Müzesi anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Kocaeli ve Seka Kağıt Müzesi’ni anlatan fotoğraf ve videoları, Kağıt Müzesi Sergi alanında sergileniyor. “Bir Kent Bir Mekan” isimli sergide, müzeye dönüştürülen Seka Kağıt Fabrikası’nda kağıdın o muhteşem serüvenini anlatan fotoğraflar ve Kocaeli’nin kültürel güzelliklerini yansıtan videolar sergileniyor.

AÇILIŞA KATILDILAR

Serginin açılış kurdelesini kesen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’a Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Nigar Pösteki eşlik etti. Seka Kağıt Müzesi sergi alanında düzenlenen sergi açılışına Büyükşehir Belediyesi Müzeler Müdürlüğü çalışanları, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlileri ve öğrenciler katıldı.

“KENT ADINA GÜZEL ÇALIŞMALAR”

Açılış sırasında konuşma yapan Başkan Vekili Özak, “Seka Kağıt Müzesi, kentin kültür mirasına hizmet etmeye devam ediyor. Bugün de Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eserlerinin sergilenmesinde ev sahipliği yapıyor. Müze’mizin böylesine güzel ve anlamlı sergilere her zaman kapısı açık olacak. Tüm eser sahiplerine, kent adına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.  Protokol üyeleri açılışın ardından, birlikte sergi alanını gezerek eser sahiplerinden bilgi aldılar.

GEÇMİŞE YOLCULUK

Kocaeli’nde Seka Kağıt Fabrikası ekonomik ömrünü tamamlayıp kapatıldıktan sonra kentin kültür mirasına hizmet etmeye devam ediyor. Seka arazisi Türkiye’nin ilk ve en büyük endüstriyel dönüşüm parkına dönüştükten sonra halkımızın hizmetine sunulan Seka Kağıt Müzesi, kağıdın o muhteşem serüvenini anlatmaya, Seka’nın hatıralarını canlı tutmaya devam ediyor. Kocaeli üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan fotoğraf ve video sergisinde SEKA’nın yaşatılan hatıraları görülüyor. Sergi, Seka çalışanlarının anılarına tanıklık edilerek geçmişe doğru yolculuğa çıkarıyor.

FOTOĞRAF VE VİDEO SERGİSİ

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Oylum Tunçelli’nin yürütücülüğünü yaptığı mimari fotoğraf dersi kapsamında öğrenciler, Seka Kağıt Müzesinin fotoğraflarından oluşturdukları çalışmaları, müzenin sergileme alanında sergiliyor. Sergi kapsamında Aydın Ketenağ’ın Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yürütücülüğünü yaptığı video atölyesi ve Öğretim Görevlisi Harun Töle’nin İletişim Fakültesi RTS bölümü öğrencileri video sergisi de bulunuyor. Görsel Kültür dersi kapsamında, öğrencilerle birlikte üretilen “İzmit” temalı videolar Seka Kağıt Müzesi sergi alanında sergileniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751