Kağıtsporlu İzciler göz doldurdu

GECE YÜRÜYÜŞLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor izcileri Darıca ve Gebze'de faaliyetlerini hızlandırarak bölgedeki gençleri de dünyanın en büyük gençlik organizasyonuna katmayı hedefliyor. İzciler hafta sonu yaptıkları kampta temel izcilik bilgileri, arazi faaliyetleri, teknik iz işaretleri ve temel dağcılık bilgileri konularında  açık hava faaliyetlerinde bulundular.Gece yürüyüşü yaparak dikkat seviyelerini arttıran izciler, kendilerine olan güvenlerini daha da geliştirmiş odular.

 

ZORLUKLARALA MÜCADELEYİ ÖĞRENDİLER

İzci  liderleri, Levent Yorulmaz, Önder Deberli ve Kağıtspor'un genç lider kadrosu ile gerçekleştirilen kamp için Gebze ve Darıca Bölgesi liderlerinden Önder Debreli "Genel olarak acemi izcilerin katıldığı kampımız çok verimli geçti, İzciler eğlenirken teknik ve pratik bilgilerini arttırdılar, Dostluğu, paylaşmayı, zorluklarla mücadele etmeyi öğrendiler.Tüm gençlerimizi bu güzel faaliyetin içinde görmek istiyoruz. Gebze bölgesine böyle bir fırsat tanındığı için Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ve Kağıtspor’a teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

İKİNCİ KAMP KARTEPE’DEYDİ

Aynı zamanda Kartepe bölgesinde de izciler bir başka kampta çalışmalarını sürdürdü. 60 kişilik Arslanbey İzci ocağı ise Ramazan Akkuş ve Sadettin Sarıbaş liderliğinde Yuvacık-Aksığın İzci Evinde hafta sonu Uzmanlık kamplarını gerçekleştirdi. Dr. Levent Tahsin Özdöker Acil Müdahale ve ilk yardım konularında Teorik ve pratik bilgileri izcilere aktardı.

 

DERİNCE’Lİ İZCİLER’DE BALIK TUTTU

Gebze ve Kartepe’nin yanı sıra Derince Bölgesindeki İzcilerde boş durmadılar 70 Kişilik Cumhuriyet oymağı Erdem Çelik Liderliğinde Çayırköy gölünde balık tutma etkinliğini gerçekleştirdiler. Derince Avcılar derneğinden Gönüllü uzmanların eşliğinde balık tutmanın ince detaylarını öğrenen izciler tuttukları balıkların çoğunu yasal kanunlara göre balık boylarının altında olduğu için göle geri bıraktılar.”Küçük balık yoksa Büyük balık da yok”  sloganında yapılan etkinlikte izciler,kaçak ve bilinçsiz avlanmanın son bulmasını ve engeli bir doğanın olmasını arzuladılar.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817