KAĞITSPORLU İZCİLER ULUĞBEY’İ ANDI
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor İzcilik branşı bünyesinde faaliyet gösteren adını ünlü Türk matematikçi ve astronomi bilgini Uluğbey’den alan  İzci Ünitesi, 900 metre rakımlı Kartepe Pazarçayır izcilik ve doğa sporları merkezinde haftasonu kampı gerçekleştirdi. Kampa Büyükşehir Kağıtspor eğitimci liderlerinden Gülden Parlak’ın yanı sıra 30 sporcu katıldı. Kamp boyunca izciler öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe çevirme fırsatı buldular.

 

İzci Simidi Yaptılar

1200 metre rakımlı kartepe karaoluk yaylasına doğa yürüyüşü gerçekleştiren izciler yürüyüşün sonunda obalar halinde görev dağılımı yaparak  kendilerine verilen un ve tuz ile hamurdan izci simidi yaptılar. İzciler yaptıkları izci simitlerini yaktıkları ateşte pişirdiler. Ünlü astronomi bilimci Uluğbey’in hayatı,kurduğu rasathanede yaptığı çalışmalar ve astronomi dalında yazdığı makaleler hakkında bilgi edinen izciler verilen eğitimin ardından teleskopla samanyolu galaksisini gözlemlediler.

 

DoğadaTek BaşınaKaldılar

Hayk, teknik iz işaretleri, doğada hayatta kalma  eğitimi alan izciler harita ve pusuladan yararlanılarak obalar halinde izci liderleri tarafından daha önceden hazırlanmış ve belirli yerler bırakılmış duraklarda bulunan sorularıçözmeye çalışarak soruların içindeki bulmacalar ile gidilecek yeri bulmaya çalıştılar. Bulmacaları çözen izciler arazide belirlenen noktalara kamp kurdular. Geceyi obalar halinde kurdukları barınaklarda geçiren izciler gece boyunca hayatlarını idam eettirmek çaba harcadılar. Eğitimin sonunda izciler, ekip çalışması yapabilmeyi ve zor şartlar altında hayatı idameyi öğrenme fırsatı buldular.

 





 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817