KAIV’den muhteşem Kartol gecesi

Körfez’de, Kars Ardahan Iğdır Vakfı tarafından düzenlenen Kartol Gecesi’nde, ilçedeki siyasi partilerve adayları buluştu. İlçedeki işadamları ve derneklerinde yoğun ilgi gösterdiği gecede, kilosu 5 liraya kadar çıkan fırında patates masaların gözdesi oldu. Kars Ardahan Iğdır Vakfı Geleneksel Kartol (Patates) Gecesi, Tütünçiftlik’te Mavi Nokta Düğün Salonu’nda yapıldı. Geceyi Vakıf Başkanı Erdoğan Bozkurt ve aralarında ilçenin tanınmış işadamlarının da yer aldığı yönetimi organize etti. Kartol gecesine, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, AKP Körfez İlçe Başkanı Osman Badem ve yönetimi, CHP İlçe Başkanı Mehmet Miroğlu ve yönetimi, MHP İlçe yönetimi, Saadet Partisi İlçe Başkanı Recep Sarıdoğan ve yönetimi, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa ERfe ve üyeler, AKP belediye başkanlığı aday adayları Engin Koyun, Ali Çakır, Öznur Gökkaya, Faruk Denli, Hayati Aydın, Sinan Barış Kaya, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Mehmet Allak, CHP Belediye başkan adayı Reşat Başar, MHP Derince adayı Halit Altuntaş, siyasi paertilerin belediye meclis üyesi aday adayları, Erzurumlular Derneği Körfez Şube başkanı Yavuz Gögdemir ve üyeler, Urfa Viranşehirliler Derneği Körfez Şube yönetimi, işadamları Veli Yıldız, Halis Bozkurt, Bilal Bozkurt, Kemal Aydın, Şeref Durmuş,Recep Öztürk, İlker Kızılkaya, Erkan Çağlayan,Mehmet Salmaş, Bilal Atak, Mali Müşavirler Odası Körfez Temsilcisi Orhan Bozkurt, son zamanlarda siyasete girmeye hazırlandığı söylenen Fahrettin Fırat ve çok sayıda ilçe esnafı, dernek ve oda yöneticileri ile üyeler katıldı.Kartol gecesi, masalara konulan Kars Peyniri, tereyağ ve özel olarak hazırlanan çiğ köftenin lavaş ekmekle ikramıyla başladı. Daha sonra gecenin açılış konuşmasını yapan vakıf Başkanı Erdoğan Bozkurt, gelen konuklara teşekkür ettikten sonra Ömer Ülker ile başlayan ve yerel sanatçılarla devam eden , türkülerden oluşan müzik ziyafeti verildi. Bu arada, son günlerde 5 lirayı bulan fiyatıyla rekor kıran patates, fırınlarda pişirildikten sonra tepsilerle konuklara ikram edildi. Sıcak patatesler tereyağı ile karılıp yenilirken, siyasiler ve konuklar da sahneyi boş bırakmayıp halaya eşlik ettiler. Geleneksel hale getirilen kartol gecesi, geç saatlere kadar türkü ve halay eşliğinde, yöreye ait oyunların da oynanmasıyla devam etti. Gecede yaklaşık 3 bin konuk salonu doldururken, 20 çuval patates fırında pişirilip ikram edildi.



           Vakıf başkanı Erdoğan Bozkurt;” Gecemize katılan herkese teşekkür ediyoruz”dedi.



Misafirlere közde pişmiş kartol, yöresel tereyağı , kars peyniri ve lavaştan oluşan menü ikram edildi.



Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Ak Parti Körfez ilçe başkanı ve Ak Parti Körfez Belediye Başkan Aday Adayı Faruk Denli uzun süre sohbet ettiler.



                Kocaeli Kars Ardahan Iğdır Vakfı Yönetimi birlikte fotoğraf çektirdiler.



KTO Başkanı Mustafa Efe, Ak Parti Körfez Belediye Başkan Aday Adayı Ali Çakır, İl Genel meclis üyes Mehmet Allah geceye katılanlar arasında yer aldı.



 CHP Körfez Belediye Başkan Adayı Reşat Başar ve İlçe Başkanı Mehmet Miroğlu ile vakıf yönetimi yakından ilgilendi.



Ak Parti Körfez Belediye Başkan Aday adayı Engin Koyun ve Ak Parti Körfez Belediye Meclis Üyesi Aday adayı Bilal Bozkurt aynı masayı paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817