KALDIRIMDAKİ ARAÇLARA 5 BİN 300 TL’LİK CEZA

 Zabıta Yetkilileri,  yala kaldırımlarına, bisiklet yollarına, yaya geçişlerine araç park edilmemesi konusunda sık sık uyarılarda bulunduklarını belirterek” yaptığımız uyarıları dikkate alan da oluyor, almayanda. Yasak olmasına rağmen kaldırımlara, bisiklet yollarına, yaya geçişlerine araçlarını park eden sürücülerine Kabahatler Kanununa istinaden ceza kesiyoruz. Hiçbir zaman cezadan yana değiliz. Fakat,  son çare olarak para cezası uygulamak zorunda kalıyoruz. Ceza kestiğimiz araçları da çekçisiyle bulundukları yerden kaldırıyoruz. Sürücülerden, kurallara uymalarını bekliyoruz” dediler. 

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

 

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürü Nihat Kaymak, kaldırımlara ve yaya geçitlerine araç park etmenin önüne geçebilmek için denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirterek“ Kaldırımlar, araçlar için değil yayalar için yapılıyor. Bu konuda defalarca uyarıda bulunduk. Araç parkı yüzünden yayalar caddeden yürüyerek hayati tehlike altında kalıyor. Ayrıca kaldırımlar,  park edilen araçlar nedeniyle zarar da görmektedir. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’da yaya kaldırım işgalleri konusunda çok duyarlı. Gelişigüzel park nedeniyle özellikle engelli vatandaşlarımızda yürürken zorlanıyorlar. Şehir merkezinde çeşitli noktalarda sarı şerit halinde engelli yollarımız mevcut. Bu yollar üzerinde bulunan araç sahiplerini de uyarıyoruz. Bisiklet yollarına araçların park etmesi de yasak” şeklinde konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817