KAMADER DEN KAMUOYUNA DUYURU

Kamader, kurulduğu ilk günden itibaren hem yerelde hem de ülke genelinde yaptığı çalışmalar ile farkındalık yaratmış, başta ülkemizin Amatör Balıkçılık alanındaki eksik olan STK olgusunun yerleşmesine ve gelişmesine öncülük etmiş, yaptığı çalışmalar ve etlkinliklerle ülke amatör balıkçığına katkı sağlamıştır. 2006 yılında Türkiye’de dernek olarak ilk defa 30 takım  ile Kocaeli, İshakçılar Tahtalı Göleti’nde başladığımız  sazan balığı tutma yarışmasını gelen talepler üzerine dokuzuncu yılında Sapanca Gölü gibi vahşi bir avlağa taşımış, uluslar arası standartlarda “Sportif Balıkçılık İçin El Ele” sloganı ile ulusal ve uluslar arası sazan ustalarını yıllarca bir araya getirmiştir. 

14. YIL SALGIN DOLAYISIYLA İPTAL

Bu yıl 14.sünü gerçekleştireceğimiz “CARP WORS - SAPANCA LAKE 2020” için muhtemel sektör, takım sayısı, şartname, lojistik ve bürokratik anlamda tüm hazırlıklar büyük bir heyecan ve şevkle  tamamlandı, hatta resmi web sitemizden  ön kayıtlar alındı. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu Covid-19 gerçeğini göz ardı etmeyerek temkinli davranmaya gayret ettik.

En son gelinen noktada Dünyada halen Covid-19 vaka artışları devam etmektedir. Ülkemizde de Covid-19 vakalarının devam etmekte olması, her ne kadar vaka sayıları belirli bir düzeyde kontrol altına alınmış olsa da önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de özellikle damlacık yolu ile bulaşan solunum yolu hastalıklarının görülme sıklığının artış gösterebilmesi beklenmektedir. Bu kapsamda İç İşleri Bakanlığı, 01 Ekim tarihinde    81 İl Valiliğine "Koronavirüs Tedbirleri" konulu ek genelge gönderdi. Genelgeye göre  koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve  kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda; bugünden itibaren sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinlikler, 1 Aralık tarihine kadar ertelenecek. Deniliyor.

 GÖRÜŞMELER SAĞLANDI

Ayrıca Amatör Balıkçılık Federasyonu Bilim Kurulu ve aynı zamanda Kamader yönetim kurulu üyeleri Prof.Dr. Yusufhan YAZIR ve Prof.Dr. Halim Aytekin Ergül hocalarımızın tavsiyeleri doğrultusunda, yönetim kurulumuza, üyelerimize, yarışmacı takımlarımıza ve emeği geçecek tüm gönüllü arkadaşlarımıza olan sorumluluğumuzu gözden geçirmek, içinde bulunduğumuz Covid-19 virüsü nedeniyle alınan tedbirler ve pandemi kuralları çerçevesinde yarışmayı gerçekleştirmenin riskleri hususunda yönetim olarak yeniden bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yaptık.  Daha sonra Kocaeli il sağlık müdürlüğü, hıfzı sıhha kurulu üyeleri, İl kültür müdürlüğü, Federasyon başkanlığı gibi ilimizin önde gelen sağlık ve toplu organizasyon düzenleyen kurum başkanları ile görüşmeler yaptık.

 

 

13 YILDIR ARALIKSIZ SÜZDÜRÜYORUZ

Sonuç olarak çeşitli illerden ve ülkelerden onlarca takım, yüzlerce yarışmacı ve ziyaretçiye ev sahipliği yapacak, kura çekilişi ve ödül töreninde yüzlerce kişiyi bir araya getirecek olan 14. Sazan Balığı Tutma Yarışmamız “CARP WARS - SAPANCA LAKE 2020” organizasyonumuzu; Covid-19 salgının yayılmasında ve bulaşmasında, başta yarışmacı takımlarımızın sağlığı olmak üzere ilçe protokolümüzün, üyelerimizin, yönetim kurulumuzun, hakem ve görevlilerimizin, Eşme halkının ve ilçe halkımızın hem kendilerinin hem ailelerinin sağlığını düşünerek 13 yıldır aralıksız sürdürülen yarışmamıza bu yıl ara verme kararı aldık.

Konu ile ilgili başta ön kayıt yaptıran 25 takımdaki yarışmacılarımızdan ve bize destek olan özel sektör ve kamu kurumlarımızdan ve üyelerimizden anlayış ve sağduyu bekler, inşallah bu salgını atlatıp önümüzdeki yıl yarışmamıza kaldığı yerden en güzel şekilde devam etmeyi temenni ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817