KAMER GENÇ HAYATINI KAYBETTİ!
Cumhuriyet Halk Partisi () Tunceli eski Milletvekili 76 yaşıjndaki  kanser tedavisi gördüğü hastanede öldü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Kamer Genç'in hayatını kaybettiğini açıkladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğle saatlerinde Kamer Genç'i Gayrettepe'de bulunan Florance Nightingale Hastanesi'nde ziyaret etmişti.

KAMER GENÇ KİMDİR?
18, 19. dönem SHP, 20. ve 21. dönem DYP, 23. ve 24. dönem CHP Tunceli milletvekilidir. Farklı ortamlarda ve partilerde siyaset yapmış olmakla birlikte, ismi Tunceli ile özdeşlemiş ilginç ve renkli bir politikacıdır.

Kamer Genç, 23 Şubat 1940 tarihinde Tunceli'nin Nazimiye ilçesine bağlı Ramazanköy'de doğmuştur. Annesinin adı Hadice, babası Ali Genç'dir. Kardeşi Hıdır kızamık hastalığından yaşamını yitirdi.

1960 yılında Ankara'da Maliye Okulu'na yatılı olarak girdi. Ancak okulun tamirata alınması nedeniyle öğrenimine bir süre Tunceli Lisesi'nde devam etmek zorunda kaldı. Ardından Maliye Okulu'na geri döndü. 1966'da Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni (Şu anki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) bitirdi

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817