banner2779
banner2752
banner2750

Kan: Kaldırımları işgal ettirmeyiz

Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, kaldırım işgallerini görüşmek üzere esnafla bir toplantı yaptı. Belediye meclis salonundaki toplantıya esnafın ilgisi yoğun oldu. Konuşmasında kaldırımların, halkın kullanımına açık olduğunu vurgulayan Başkan Cengiz Kan, "Bütçe komisyonu, haziran ayında bir metrekarelik yer için işgaliye bedelini 1.5 lira olarak belirledi. Bu, Ocak 2013 tarihine kadar uygulanacak bir tarife. Aynı komisyon, bu tarifeyi değerlendirirken, işyerlerinin önünde 1 metrekare genişliğindeki kaldırımların vatandaşın kullanımına değil de işylerlerinin kullanımına açık olması ve ceza kesilmemesi gerektiği yönünde bir not düşmüş" dedi.

MECLİS TOPLANTISI BUGÜN

Özellikle engellilerin, çocukların ve kadınların yürüyemeyecek hale gelmesine neden olan kaldırım işgallerini doğru bulmadığını ifade eden Cengiz Kan, "Bu kaldırımları vatandaş kullanmalı. Aynı zamanda, işgal edilen bir yerin ücreti ve yaptırımı olmalı. Gelir tarifesindeki, burası burası işgale açıktır, buradan ücret alınmaz ibaresi hukuka aykırıdır" dedi. Bütçe komisyonunun da konuyu yanlış değerlendirdiğini ve söz konusu ibareyi yanlış bulduğunu belirttiğini vurgulayan Başkan Kan, "Bakanlar Kurulu, 2004'te aldığı kararla, 50 kuruş ila 2.5 lira arasında olması gereken işgal harcını meclisin takdirine bırakıyor. Biz, cuma günkü(bugün) toplantıda bunu ele alacağız" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751