KANDİL'DEN  HDP'YE DAĞA GELİN TALİMATI
Kandil'in "Oylar emanet değil" ve "Silah bırakma çağrısı yapamazsın" çıkışları üzerine,HDP yönetimi, partinin dümenini tamamen PKK'nın dağ kadrosunun kontrolüne bıraktı. Seçim sonuçları konusuna da el koyan Kandil yönetimi, HDP'ye "Derhal dağa gelin" talimatı verdi. 

KANDİL'E İZAHAT
İmralı-Kandil-hattı
ndaki bölünme HDP'yi iki ateş arasında bıraktı. PKK'nın Kandil kadrosu, seçim sonuçlarını değerlendirmek için HDP'ye "En kısa sürede dağa gelin" talimatı gönderdi. Emri alan HDP yönetimi, Kandil'e gitmeye hazırlanıyor. Teşekkür ziyaretleri için sahada bulunan HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, İmralı ziyaretine izin çıkmazsa rotayı Kandil'e çevirecek. İmralı-Kandil hattındaki bölünme de HDP yönetimi tarafından değerlendiriliyor. 

KANDİL'DE ÖCALAN KRİZİ 

İmralı-HDP hattının yanında Kandil adeta ipleri koparmışa benziyor. İmralı'ya gidecek HDP heyetinin "silah bırakma çağrısı ile dönebilecekleri" ihtimaline karşın açıklama yapan Kandil, "silah bırakma iradesi bizde" çıkışı yaparak bu konuda Öcalan'ı dinlemeyeceklerini ortaya koydu. Kandil'in "HDP, PKK'nın yasal partisi değildir" çıkışı da partiye karşı tavrını gözler önüne serdi. 7 Haziran seçimlerinde "emanet oylarla" barajı geçen HDP, Kandil'in "Oylar emanet değil" çıkışı üzerine de çark etmek zorunda kalmıştı. 

KRİZİ KONUŞACAKLAR 

Kandil'e gitmenin yollarını arayan HDP heyetinin de gelinen son durumu ele alacağı belirtiliyor. HDP eş başkanları emanet oyları korumak için İmralı-Kandil ilişkilerini yeni bir çerçeveye oturtmayı amaçlıyor. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, seçimlerin hemen ardından bir televizyon programında Selahattin Demirtaş'ın, "emanet oy" değerlendirmesine itiraz etmişti. 

HDP'DE YENİ ARAYIŞLAR 

HDP eş başkanlarının yanı sıra grup başkan vekillerinin de bir gözü İmralı'da, bir gözü Kandil'de. Demirtaş ve Yüksekdağ'ın dışında Buldan ve Baluken de, Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'ndan gelecek cevabı bekliyor. İmralı ile Kandil arasında yapılacak ziyaretlerin ana gündemi ise iki taraf arasındaki krizi çözüme bağlayıp, "emanet oyları" güvenceye alıp "kemik oylara" çevirmek. HDP, emanet oyların kemikleşebilmesi için bir örgütlenme seferberliği başlatarak İmralı-Kandil arasında elini güçlendirmenin yollarını arıyor

kaynak: haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817