KANDIRA BELEDİYESİ BİR SOSYAL PROJEYE DAHA ÖRNEK OLDU
 Türk Kızılay’ı ve Kandıra Belediyesi işbirliğiyle kan bağış kampanyası başlatıldı. Kandıra Belediyesi’nin önünde kan bağışı çadırı kuruldu. Başkan Ünal Köken, “Kan bağışına kanaat önderlerimizin ve vatandaşlarımızın ilgi göstermesi ve bağışta bulunması çok önemli” diyerek kan bağışında bulundu.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği duyarlılıkla dikkat çeken Kandıra Belediyesi örnek bir çalışmaya daha imza attı. “Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” sloganıyla hareket eden Türk Kızılay’ı ile Kandıra Belediyesi kan bağışı kampanyası başlattı. Kandıra Belediyesi’nin önünde kurulan kan bağışı çadırında Türk Kızılay’ının uzman personeli tarafından duyarlı kan bağışçıları bilgilendirildi ve bağış yapmalarını sağladı.

Kandıra Belediyesi’nin önünde kurulan kan bağışı çadırında gerçekleşen kampanyaya sağlık durumu yaşı ve kilosu müsait olan her vatandaş katılabildi. 18-65 yaş arasında ve 50 kilo üzerinde isteyen her vatandaş kan bağışlama imkânı buldu. Kan vermek isteyen vatandaşlar önce kan bağışçısı bilgilendirme formunu doldurdu. Genel durumu değerlendirilen bağışçının, kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alındı. Kronik hastalığı ve düşük tansiyonlu olanlar, kan sulandırıcı ilaçlar ve sürekli ilaç kullananlar ile Hepatit B ve Hepatit C taşıyıcıları kan bağışında bulunamadı. Belediye personelinin desteklediği kan bağışı mesai saati sonuna kadar devam etti.

Başkan Köken, “Kan bağışına destek olmak çok önemli”

Kızılay’ın “Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır” sloganına dikkat çeken Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, “Gerçekten kan, kaynağı insan olan bir maddedir. Temini tamamen gönüllülük esasına dayanır. Hayati bir öneme sahip olan kan için Türk Kızılay’ı sürekli kampanyalar düzenliyor. Daha önce kan bağışı kampanyalarına destek veren belediyemiz ve personelimiz bu kez de bu kampanyayı destekledi. Kan bağışında bulunan herkese teşekkür ediyorum dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817