KANDIRA BELEDİYESİ MART AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
 Birinci gündem maddesinde Şubat ayında plan ve bütçe komisyonuna havale edilen Kaymaz Erikli Mahallesi 2047 parselin satışının raporu görüşüldü. 1999 depreminde evinin ağır hasarlı olmasının ardından dönemin muhtarı ve ihtiyar heyetinin izniyle bu parselde ev yaparak yaşamına devam eden Rafet Türk’ün, köy tüzel kişiliklerinin belediyeye devredilmesinin ardından evinin bulunduğu arsayı belediyeden satın almak istemesi komisyonca uygun bulundu. Satış işlemleri için encümene yetki verilmesini açıklayan rapor oy birliğiyle kabul edildi.

İkinci gündem maddesinde yine plan ve bütçe komisyonundan gelen Akdurak Mahallesi 424 ada 1 parselin kamulaştırılması görüşüldü. Salih Ceylan ve müştereklerinin söz konusu taşınmazda 1/1000’lik plana göre açık spor tesisleri alanı ve belediye hizmet alanı gözüktüğünden mağduriyetleri olduğunu ve kamulaştırılmasını istemesi üzerine görüşülen gündem maddesi, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi

“TABAKHANE CADDESİNİN İSMİ DEĞİŞTİ”

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün  Şubat ayı meclis toplantısında Akdurak Mahallesi 424 ada 1 parselin kamulaştırılmasını Plan Bütçe Komisyonuna havale eden meclis, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Tabakhane Caddesi olarak değiştirilmesine dair gündem maddesini de  araştırılmak üzere Türlü İşler Komisyonuna iletmişti. Mart ayı meclis toplantısında ise dördüncü gündem maddesi olarak  Türlü İşler Komisyonu’ndan gelen Tabakhane Caddesi isminin Çakmak Caddesi olarak değiştirilmesi görüşüldü. Büyükşehir Belediye Kanununda meydan, bulvar, cadde, yol, sokak, ad ve numaralarını vermek Büyükşehir Belediyesinin görev ve sorumluluklarının ,içinde olduğundan ilçemiz Tabakhane Caddesinin Çakmak Caddesi olarak değiştirilmesinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teklif edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 “YELKENCİOĞLU KONAĞI MECLİSTEN GEÇTİ “

Beşinci gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden gelen mülkiyeti Niyazi Yelkencioğlu ve müştereklerine ait Çarşı Mahallesi 155 ada 44 parseldeki taşınmazın usulüne uygun onarılarak müze amaçlı kullanılmak üzere Kandıra Belediyesi’ne 100 yıllığına intifa hakkı verilmesi görüşüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken , “Yelkencioğlu Konağı uzun zamandır uğraştığımız bir konu. Kandıra’mızda tarihi olarak bir konağımız bir de Ağaçağıl bölgemizde bir camimiz var. İnşallah konak projemizi halledebilirsek, ikinci projemiz bu tarihi cami olacak. Kandıra’ya gelecek misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz tarihi bir konağı ilçemize kazandırmak meclisimize yakışır diye düşünüyorum” dedi.

 Müze onarım masrafının %95’inin valilik, %5’inin ise belediye tarafından karşılanacağı Yelkencioğlu Konağı, oy birliğiyle meclisten geçti. Altıncı gündem maddesinde mülkiyeti Kandıra Belediyesi’ne ait veya hissedarı olduğu taşınmazların satışı görüşüldü ve incelenmek üzere oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817