KANDIRA BELEDİYESİ, ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKTİ
 “Organ Bağışında  Farkındalık Oluşturulması Hayat Kurtarıyor”

  20.000 i aşkın kişi hayatlarını devam ettirmek için organ nakline ihtiyaç duymaktadır. Bu bağlamda 03-09 Kasım tarihleri arasında belirlenen “Organ Bağışı Haftası’’nda yapılan bilgilendirme programında,  amaçlanan organ bağışçı sayısının daha da yükseltilerek organ ve doku bekleyen hastalara en kısa zamanda organ ve doku naklinin gerçekleştirilmesinin sağlanmasına katkıda bulunmak oldu.

Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastaların uygun ve yeterli verici olmaması nedeniyle kısa süre içinde hayatlarını kaybettiği ülkemizde,  yine şeker hastalığı, hipertansiyon gibi kronik hastalıkların sonucunda oluşan özellikle böbrek yetmezliği her geçen gün artan vaka sayısı ile ülkemiz için kanayan bir yaradır. Bu bağlamda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de organ bağışının önemiyle ilgili farkındalık çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Sağlık Bakanlığının da organ bağışlarının artmasına yönelik faaliyetlerde bulunduğunun belirtildiği programda, öğrencilerin konuyla ilgili merak ettikleri sorular da cevaplandı.

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817