Kandıra Belediyesi’nden dev adım
 Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü alt yapısı biten Kandıra merkez ve mahallelerinde üst yapı çalışmalarını daha ekonomik maliyetlerle  yapmak ve burada kullanılacak malzemeyi elde etmek amacıyla taş ocağına konkasör (taş kırma, eleme tesisi)  tesisi kuruyor.

 52 km. uzunluğundaki sahil bandı ve Kocaeli’nin Karadeniz’e sınırı olan tek ilçesi  Kandıra, son beş yıllık dönemde aldığı alt ve üst yapı yatırımlarını geleceğe taşımak adına önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.  933 km² ’lik yüzölçüme sahip Kandıra’nın altyapısı tamamlanan merkez ve çevre mahallelerinde  üstyapı çalışmalarının ekonomik girdilerle hızlı bir şekilde tamamlanması için gerekli olan malzemeyi elde etmek amacıyla harekete geçen Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Karahasanlar Mahallesi mevkiinde bulunan Karahasanlar Taşocağına Konkresör tesisi kurmaya başladı.  Fen İşleri Müdürlüğü 2014 yılı yatırım planında projelendirilen hizmetler için gereken stabilize  malzeme, 0.51 malzeme, mıcır ve  taş tozunu bu konkresör yardımıyla üretmeyi ve üst yapı malzemesi olarak hizmet için kullanmayı hedefliyor. Kurulmakta olan 90’lık mobil aksamlı kırma-eleme tesisinin besleme kapasitesi ise 120-150 ton/ saat olacak.

BU TESİS ELİMİZİ GÜÇLENDİRECEK

Yapılması planlanan çalışmalar ve kurulan tesis hakkında ortak açıklama yapan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve Fen İşleri Müdürü Yasin Ergün, 933 km2’lik geniş bir coğrafyada 96 mahalleye hizmet vermek amacıyla geleceğe yönelik plan ve projeler yaptıklarını ifade ederken , ‘’ Bu tesis ilçemizde bulunan özellikle çok deforme olmuş köy yollarının onarım ve bakımında büyük rol oynayacak.  Programa alınan acil yapılması gereken mahalle  yolları ve diğer fen işleri hizmetlerinde kullanılacak malzemeyi bu konkresör tesisi sayesinde üretmeyi hedefliyoruz.  Mahalle ağ yolu bakımından oldukça geniş olan Kandıra’da merkez ve çevre  yollarının bakımlı hale gelmesi bizim için önemli. Kandıra’nın tüm yol ağında kullanılacak asfalt yada beton altı  mıcır malzemesinin daha ekonomik girdilerle sağlanması bizim için hayati önem arz ediyor.  Bu tesis elimizi güçlendirecek büyük bir adım olacak. Nakliye giderimiz olmayacak. Çok daha ekonomik girdilerle hizmet etme imkanı bulacağız ’’ dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817