KANDIRA BELEDİYESİNDEN ENGELSİZ HAYAT ŞENLİĞİ
 Birleşmiş Milletler'e üye 156 Ülkede kutlanan engelliler haftası hem ülkemizde hem de ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Kandıra Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen  Engelliler Haftası programında, en büyük engelin zihinlerdeki düşünceler olduğu vurgulandı.

Özel Yeni Doğan Rehabilitasyon Merkezi, Özel Harun Öztaş Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve vatandaşların katıldığı programda sergilenen  gösteriler  ilgiyle izlendi. İnsan isterse her şey olur, her şeyi yapar ve bütün güzellikleri de meydana çıkarabilir anlayışıyla yola çıkan Kandıra Belediyesi  ekipleri,  çocukların yüzünü güldürdü. Hem şiirlerin okunduğu hem de müzik gösterilerinin yapıldığı programda herkesin birer engelli adayı olduğu gerçeğini unutmadan engelli vatandaşlarımızın gündelik hayatlarını kolaylaştıracak projelere dikkat çekildi.

Düşüncedeki ön yargıları kaldırmak toplumun bakış açısını değiştirmek bizim ilk gayemizdir diyen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, bunun empati yoluyla başarılacağını belirtti. Engellilerle ilgili bize, devlete, vatandaş ve herkese düşen çok şey var diyerek sözlerini sürdüren Başkan Ünal Köken, düşüncedeki engelleri kaldırmak için biraz işin empatisini yapmak, karşı taraf gibi düşünebilmek, dolayısıyla onların hayatlarını kolaylaştırmak için nasıl davranmamız gerektiğini bilmek için hem bilimsel hem de gönüle dayalı çalışmalar yapmak gerekiyor dedi.

Engelsiz Hayat Şenliğinde insanlığın en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olmasını amaçlayan Kandıra Belediyesi ekipleri, ihtiyacı olan vatandaşlara 5 adet engelli sandalyesi hediye etti. Engelliler Haftası’nı kutluyor; tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgi ve saygıyla selamlıyor, kendilerine mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum diyen Başkan Köken’e teşekkürlerini ileten hemşehrileri memnuniyetlerini dile getirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817