KANDIRA GÜREŞLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI
 Kandıra’nın kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Kandıra da yapılan gelenekselleşmiş güreşler, Kandıra’nın vazgeçilmez  simgesi haline geldi.

 GÜREŞLER KANDIRA’NIN YÜZÜ OLACAK

Kandıra Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen güreş etkinliği Kandıra’nın yüzü olma yolunda hedefine ulaşıyor. Kırkpınar güreşlerinin rövanşı olarak göze çarpan güreş festivaline bu yıl da 45 güreşçi katılacak.

BAŞKAN KÖKEN:  GÜREŞLER BİZİM MİLLİ DEĞERİMİZ

Sosyal ve kültürel etkinlikleriyle halkın yüzünü güldüren Kandıra Belediye başkanı Ünal Köken, güreşlerin Türk milli değerlerimiz arasında olduğunu belirtti.

Başkan Köken, “ Kendi değerlerimize bağlı kalıp onları yaşatmak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz” dedi. Kandıra’da her yıl düzenlediğimiz güreşlerle bunu sağlamayı amaçlıyoruz. Gelenekselleşen güreş etkinliğimizin ilçemize getirisi de büyük yönde oluyor. Her geçen yıl ilgiyle takip edilen güreşlerimiz için bu yıl hedeflerimiz daha büyük diyerek çalışmalara verdiği özeni gösterdi.

 

GÜREŞ FESTİVAL KOMİTESİ TOPLANTI DÜZENLEDİ

 4-5 ağustos tarihlerinde yapılacak olan  ve halk tarafından beğeniyle takip edilen güreş festivali için toplantı yapıldı. 

Tarım gıda ve yağlı pehlivan güreş festivali düzenleme komitesi  tarafından yapılan toplantı da yeni kararlar alındı. Buna göre geçtiğimiz yıl yapılan güreşlerde güreş ağalığını alan 2014 güreş ağası  Metin Dönmez şartlar yerine getirilmediği için güreş ağalığından alındı. Yerine Ömer Yelmer’in 2015 güreş ağası olarak belirlendi.

 KANDIRA’NIN YENİ GÜREŞ AĞASI BELLİ OLDU

Güreş komitesinin aldığı kararlar doğrultusunda  Kandıra Geleneksel yağlı pehlivan güreşleri  tarım, kültür, ve sanat festivalinin yeni güreş ağası Ömer Yelmer oldu. Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ,  güreşçilerle  görüşmeler devam ediyor.

 Ayrıca Kandıra Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri  tarım, kültür ve sanat festivali kapsamında  4 Ağustos  Salı günü yaklaşık elli çocuğun sünnet yaptırılması planlandı. Gün içinde çocuklara yönelik çeşitli yarışma ve etkinlikler düzenlenecek. Sünnet olan çocuklara hediyeler verilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817