banner2779
banner2752
banner2750

Kandıra Kırsal Turizmin Temellerini Atıyor

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kandıra kültürünü yok etmeden ve bölgeye zarar vermeden tüm yerli unsurların, mahallelerin turizm faaliyetlerinden yararlanmalarının sağlanması amacıyla Kırsal Turizm’i Kandıra’da geliştirmek için kolları sıvadı. Tarım, gıda, turizm anlamında yapılan çalışmalara ek olarak sadece sahil bölgelerinde ve yaz sezonuyla sınırlı değil, iç bölgelerde, bölgenin dinamiklerini göz önünde bulundurarak turizmden gelir elde etmesinin önünü açmayı amaçlayan girişim, yerel üretim ürünler ve doğal yaşamın turizme katkı sağlamasını hedefliyor. Bu amaçla harekete geçen Başkan Turan, Duraçalı, Kerpe, Kurtyeri ve Esentepe Mahallelerinde incelemelerde bulundu.

SÜRECE KATKI İÇİN SAHAYA İNDİLER

Bu ziyaretlerde Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’a, K.B.B. Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Numan Balaban, Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dursun, KBB Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürü Ömer Bahadır Özyılmaz, Kırsal Hizmetler Şube Müdürü Dağhan Çelebi, Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Temel Fidan, Sekapark A.Ş. Genel Müdürü Bayram Karakuş, Kandıra İsu Şube Müdürü Hakan Kocatürk,Turizm Şehir Plancısı Emir Drahşan’ın katılımıyla Duraçalı Mahallesi Muhtarı Lütfi Erbay, Kerpe Mahallesi Muhtarı Adnan Dursun, Kurtyeri Mahallesi Muhtarı Hasan Bahadıroğlu, Esentepe Mahallesi Muhtarı Nuri Er ve vatandaşlar eşlik etti.

TURAN: TATİL KAVRAMI DEĞİŞTİ

Konuyla ilgili basına açıklama yapan Başkan Turan, ‘’ Son dönemlerde tatil kavramının içeriği değişti. İnsanlar artık tatili sadece denize girmek ve  eğlenmek olarak görmüyor. Bunların yanında doğayı keşfetmek, yerel kültürleri tanımak ve kırsal kesim insanları ile aynı havayı solumak istiyor’’ dedi. Bu anlamda kırsal turizme hak ettiği önemin verilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Turan, ‘’ 933 km2 yüz ölçüme sahip ilçemizde harikulade kırsal alanlarımız var. Hemşehrilerimizi bilinçlendirmek ve öncülük etmek sureti ile kırsal değerlere sahip çıkmalıyız. Kandıra’mızda kırsal turizme iç ve dış talebi artırmak sureti ile vatandaşımızın ekonomik, ziyaretçilerimizin ise tatmin noktasında  kazanmasını sağlamak zorundayız.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751