KANDIRA’DA BARIŞ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER.
 Uluslararası Yalnızca Barışa Tarafız Kültür ve Sanat Derneği, Narköy’de düzenlenen açılış töreniyle Sanat ve Barış Sempozyumu’nu açtı. 17 farklı ülkeden sanatçıların katıldığı açılışta barış mesajları verildi.

barış adına çalışan Uluslararası Yalnızca Barışa Tarafız Kültür ve Sanat Derneği, önceki gün Kerpe’de hizmet veren aynı zamanda sempozyuma sponsor olan Narköy’de, Sanat ve Barış Sempozyumu’nun açılışını yaptı. Almanya, Hırvatistan, Rusya, Kore başlıca olmak üzere 17 farklı ülkeden gelen sanatçılar ile ünlü heykeltıraş Mehmet Aksoy gibi Türk sanatçıların bir araya geldiği sergi açılışında Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, MHP İlçe Başkanı Türkan Özcan, CHP İlçe Başkanı Recep Şenol ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren de hazır bulundu.

KÖKEN’DEN DESTEK

Yalnızca Barışa Tarafız Derneği Kurucusu ve Başkanı Vedat Çalık’ın sempozyumun amacını katılımcılara aktardıktan sonra sempozyumun sanat danışmanı Ayşegül Özbek de bir konuşma yaptı. Ardından söz alan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, “Tüm dünyada barışın sağlanması için siyasi düşünceleri bir kenara bırakıp barış adına aynı noktadan bakmamız lazım. Bir yerde kanayan yara varsa o yarayı sarmak için el ele verip birlik olmalıyız. Derneğinizin amacı çok anlamlı ve çalışmalarınız takdir edici. Bizde Kandıra Belediyesi olarak barış için yürüdüğünüz bu yolda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

14 İLDE SERGİLENECEK

Yapılan konuşmaların ardından Narköy’ün tamamen organik ikramları eşliğinde sanat eserleri incelendi. Sempozyuma katılan her sanatçının barış mesajı içeren bir eserinin yer aldığı sergide, sanatçıların yaptığı heykeltıraşlar ve resimler davetlileri derinden etkiledi. Program hoş sohbetler eşliğinde devam ederken, sergilenen eserlerin aynı temada 14 ilde gösterilmeye devam edileceği ve programın dernek tarafından her yıl tekrarlanacağı belirtildi

 

Not: Belediyemizle ilgili tüm haberleri www.kandira.bel.tr adresinden takip edebilirsiniz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817