KANDIRA’DA “BAŞKA TÜRKİYE YOK” KONFERANSI
 Son günlerde Türkiye’nin gündemi olan “Başka Türkiye Yok” konferansı Kandıra’da gerçekleştirildi. Konferansa katılan Savcı Sayan, “Bizim bugün ki davamız, Türkiye’yi Suriye’ye çevirmeme hadisesidir” dedi.

Türkiye hem iç hem de dış oyunlarla eski günlerine geri çekilmek istenirken, ülkenin geleceği adına 'Başka Türkiye Yok' kampanyası başlatıldı. Siyaset, sanat, spor, medya ve kültür dünyasından çok sayıda isim kampanyaya görüşleriyle katılıyor. Bu kampanya kapsamında bir konferansta Kandıra Belediyesi tarafından Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Türkiye’nin tanıdığı isim Savcı Sayan katıldı.

HAYIRÇILARI ANLATMAK BOYNUMUZUN BORÇU

Kandıralı vatandaşların yoğun katılım gösterdiği konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Türkiye ne zaman, tek başına milli kararlar almaya başlasa, ülke içinde ve yurt dışında hayır seslerinin yükseldiğini söyledi. Başkan Köken,  “Dünya da ses getiren projelerin engellemeye çalışanları vatandaşımıza anlatmakta bizim boynumuzun borcudur. Bu konferansın asıl amacı da “Başka Türkiye Yok” diyerek, ülkemizin 2023 hedefini hatırlatarak, her alanda büyümenin ülkemizin adına ne kadar önemli olduğunu hatırlatmaktır” dedi.

ÜLKEMİZİN GELDİĞİ NOKTAYI İYİ ANLATMALIYIZ

Köken, “Ülkemizin 13 yıldır geldiği noktayı, yok sayarak, en başa getirmek isteyenlere millet olarak cevap vermeliyiz. Geçmiş dönemlerde, vatandaşımızın korkulu rüyası haline gelen yeşil enflasyon canavarını geçmiş dönemleri bilenler iyi hatırlar. 13 yıldır ise böyle bir canavar görmeyen gençlerimize ülkenin geldiği noktayı iyi anlatmalıyız. İnsanların tüpleri sakladığı günleri, hastanelerde kuyruklarda beklediği günleri, ilaç almak için geceden isim yazdırdığı günleri bizler artık unuttuk. Türkiye artık yeni vizyonu ile sağlıkta dünyaya örnek oluyor” cümleleri ile düşüncelerini açıkladı.

BATI YİNE DUYMUYOR, GÖRMÜYOR

Avrupa’nın 18. yüzyılın başlarında tarım toplumundan sanayi toplumuna geçtiğini kaydeden Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik, 100 senedir İslam dünyasında kan ve gözyaşı olduğunu söyledi. Çelik, “Hafızamızı geriye doğru götürelim. İslam ülkelerinde savaş var. Avrupa’da savaş yok. Amerika kıtasında Avustralya’da yok sadece İslam Dünyasında  kan gözyaşı, savaş var. Avrupa biriliği ve birleşmiş milletlerin bu konuda müdahalesi yok” cümleleri ile zulme ses çıkaramayan batılı devletleri eleştirdi.

BAYRAĞIN, ÜLKEMİZİN DEĞERİNİ BİLELİM

Ülkenin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini belirten Savcı Sayan, millet olarak birbirimize sarılmazsak, Suriye’de ki bebeklerin babalarının duygularını yaşamak zorunda kalacaklarını söyledi. Sayan, “Türkiye olmazsa, biz de o denizlerde boğuluruz, bizde çadırlarda yasamak zorunda kalırız. Allaha binlerce kez şükürler olsun ki hepimizin ortak bir vatanı var,  Türkiye var. Hepimizin ay yıldızlı bayrağı, hepimizin ezanı var. bundan daha ne güzel bir şey olabilir mi? Bu milletvekilliğine de değer her seye değer” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE, TÜRKİYE OLARAK KALACAKTIR

Türkiye’nin Türkiye olarak kalacağını belirten Savcı Sayan, “Kandıra’nın Suriye’nin humus kentine benzememesi için mücadele ediyoruz” dedi. Sayan, “Türk, Kürt, Laz Çerkez ayrımı yapmadan, ortak bir vatanda, biriz beraberiz, birlikte Türkiye’yiz diyebilmek için yollardayız. Ben Kürt bir vatandaşınızım, ağrıdan gelip burada konferans verebiliyorsam. İşte Almanları rahatsız eden budur. İngilizleri Amerikalıları rahatsız eden bu tablodur. Demek ki kimse Türkiye’yi bölemeyecektir. Türkiye Türkiye olarak kalacaktır. Bizim bugün ki davamız Türkiye’yi Suriye’ye Çevirmeme hadisesidir” cümleleri ile konuşmasına son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817