banner2779
banner2752
banner2750

 Kandıra’da Başpehlivan Kavakçı oldu
 Kandıra’da Başpehlivan Kavakçı oldu

Kandıra Belediyesi Namazgah Güreşleri büyük bir heyecana sahne oldu. Başpehlivanlığı, rakibi Sezgin Yüksel’i yenmeyi başaran Ahmet kavakçı kazandı

Kandıra Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kandıra Gıda Tarım Hayvancılık ve Harmansonu Panayırı, Namazgah Güreşleri ile sona erdi. Namazgah’taki programa Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm, Kandıra Emniyet Müdürü Ali Çalışkan, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürselli eski Başpehlivan Ahmet Taşcı, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Mevlüt Akdeniz, Güreş Ağası Hasan İnci, köy muhtarları ile çok sayıda kişi katıldı.

YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Belediye önünden, mehteran takımıyla birlikte protokol üyeleri ve katılımcılar, Namazgah Mesire Alanı’na kadar yürüdü. Namazgâh’taki programın açılış konuşmasını yapan Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ata sporumuz olan güreşin yaşatılması ve genç kuşaklara aktarılması gerektiğini belirterek, Kandıra Belediyesi olarak bir genç güreş takımı oluşturduklarını ifade etti. Başkan Kan bir diğer ata sporumuz at yarışlarının da başlatılması gerektiğini ve bununla ilgili çalışmalara da başlanacağını vurguladı.  Başkan Kan, turnuvaya katılan tüm güreşçilere başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.

NEFESLER TUTULDU

Kur’an tilaveti ve İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun dualarından sonra yaklaşık 100 sporcunun 14 kategoride yarıştığı güreş müsabakalarına geçildi. Başpehlivanlığı ise nefes kesen bir maçtan sonra rakibi Sezgin Yüksel’i yenmeyi başaran Ahmet Kavakçı kazandı. Geçtiğimiz yılın güreş ağası İnci Fındık’ın sahibi Hasan İnci’nin de katıldığı ve kıran kırana geçen açık artırmada ağalığa Hacışeyh Köyü Muhtarı Metin Dönmez seçildi. Program, madalya töreniyle sona erdi. Güreşler esnasında Kandıra Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan tanklarda ayran ve komposto, ayrıca bulgur pilavı ve dondurmalı irmik helvası ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751