KANDIRA’DA BİR MADAGASKARLI
 21 yıl önce aklına bile gelmeyen başına geldi. Fransa da tıp fakültesinden mezun olan Madagaskarlı Doktor Erker Voang, bir anda kendini Kandıra’da buldu. Şimdilerde tam bir Kandıralı olan Voang, Kandıra KO-MEK’te iğne oyası kursuna giderek Türk kültürünü öğreniyor.

 

KO-MEK İLE 2. HAYATA BAŞLADI

Madagaskarlı Doktor Erker Voang, 21 sene önce belki de hayal bile edemeyeceği hayatı şimdi Kandıra’da yaşıyor. Voang, Fransa’da tıp fakültesi okurken tanıştığı Türk doktor Doğu Erker onun adeta 2. hayatını yaşamasına neden oldu. Mezun olduktan sonra evlenen doktor çift, daha sonra mecburi görev için Kandıra’ya atandı. 21 yıl önce yaşadığı zorlukları anlatan Voang,  ‘’Eşim çocuk doktoru olduğu için 21 sene önce mecburi hizmete geldik, ama buraları sevdiğimiz için Kandıra’da kaldık’’ diyor.

 

“İĞNE OYASINI SERGİDE GÖRDÜM”

El işini çok sevdiğini ifade eden Voang, ‘’Geçen sene sergiye geldiğimde orada gördüklerimden etkilenip, bu işi ben de yapabilirim dedim. Hocam çok destek oluyor. Madagaskar’dan evlenerek geldim, Türk kültürünü çok sevdim’’ ifadesini kullanıyor. Kandıra’nın 21 sene önce çok kötü durumda olduğunu ifade eden Voang, ‘’Şimdi buralar cennet gibi yer oldu. Daha önceden yollar ve Kandıra’nın içi çok kötü durumdaydı. O zamanlar bırakma aşamasına gelmiştik, ama şimdi Kandıra bambaşka bir yer oldu’’ açıklamasını yapıyor. Kandıra’yı çok sevdiğini ifade eden Voang, kadınlarla bir şeyler yapmayı bir şeyler paylaşmayı ve birlikte sohbet etmeyi çok sevdiğini de eklemeyi unutmadı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817