banner2779
banner2752
banner2750

KANDIRA’DA BİSİKLET SEVİNCİ
 İzmit Belediyesi’nin desteği ile ilk olarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Kandıra’daki 5. sınıf öğrencilerine bisiklet dağıtımları çerçevesinde bu sene de 19 orta okulda öğretim gören 518 öğrenciye ücretsiz bisikletleri verildi.

Kandıra’da büyük coşku ve sevince neden olan toplu bisiklet dağıtımı Kaymakam Mehmet Sarıcan Stadı’nda gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği dağıtım törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken,  Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Ak Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

BİZİM YAŞADIĞIMIZ YOKLUKLARI YAŞAMASINLAR  

 

Dağıtım töreninde konuşan Başkan Doğan “ başta Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımıza, hükümetimizden Büyükşehir Belediye Başkanımıza, kılı kırk yaran, kuruşunu ziyan etmeyen İzmit Belediyemizin hizmet anlayışının bereketini bugün burada görüyoruz. Çok değil 15 yıl önce bunları hayal etmek bile mümkün değildi. Dönemin hükümetleri çocuklarımıza değil bu imkânları sunmak, çocuklarımız için hayati önem taşıyan menenjit aşısını bile bulamıyordu. Aşıyı olamadıkları için çocuklarımız ölüyordu. Belediyeler çalışanına maaşını dahi ödeyemiyordu. Sizlerin duaları bizimde çalışmalarımızla bugünlere geldik. Çok şükür, imkânsızlıklar geride kaldı Biz, çocuklarımız bizim yaşadığımız yoklukları yaşamasın, en iyi şartlarda hayatlarını sürdürsünler istiyoruz” dedi

 

CHP’LİLER KARŞI ÇIKTILAR

 

Konuşmasında İzmit Belediye meclis toplantısında CHP’li  üyelerin Kandıra’da dağıtılacak olan bisikletlere tepki göstermesi konusuna da  değine Doğan “ sizin bisikletleriniz mecliste olay oldu.  Bisiklet hediye etmemize karşı çıktılar.  Biz bu dağıtımlarımıza geçen yıl Kandıra Belediye Başkanımızın ricası ile başladık. Kandıra’ya her geldiğimde ya da Kandıralı çocuklar İzmit’te beni gördüklerinde önümü kesip, benden bisiklet istiyorlardı. Biz de, onlar da bizim çocuklarımız, onlarda mutlu olsun istedik.  Yüzlerinizdeki bu heyecanı, bu mutluluğu gördüğümde ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bugün yine anlamış olduk Ama bir konuda sizleri uyarıyorum. Ben sık sık Kandıra’ya geliyorum. Ünal Başkanımızı da bu konuda uyaracağım. Eğer bisiklet kullanırken kask takmadığınızı görürsek bisikletlerinizi geri alacağız.

 

BİR TANE EBE YOKTU

 

 Kandıra’mız çok gelişti. Milletvekilliğim döneminde Kandıra geldiğimde tek bir ebe bile bulamıyorduk Şimdi ise gelinen durum ortada.   Memleketimizde zor günler yaşıyoruz. Ülkemizi elimizden almaya çalışıyorlar. Tarihten bu yana bizi bölmeye, ülkemizi almaya çalışanlara izin vermedik, vermeyeceğiz de. Bu süreçte bize büyük görevler düşüyor. Hangi siyasi görüşte, hangi renkte olursak olalım bir olalım. Unutmayalım ki,  vatan olmazsa ne siyasi görüş kalır, ne de renk. Gün birlik beraberlik günüdür. Burada gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz ülkemizde yaşanan olaylara aynı zamanda verilmiş bir cevaptır” şeklinde konuştu.

 

CHP HAYIRLI HER HAYIRLI İŞE KARŞI ÇIKIYOR

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yaptığı konuşmada “ öncelikle sizi Nevzat babanızın da dediği gibi bisiklet kullanırken kaskınızı takmanız ve  trafik kurallarına uymanız konusunda uyarıyorum. Sizler, bizim geleceğimizsiniz. Anne babalar olarak çocuklarımızı hayata ne kadar güzel hazırlarsak, ülke olarak o kadar kazançlı oluruz. Hayattaki en büyük kazancımız hayırlı evlatlar yetiştirmektir. CHP grubu nerde hayırlı bir iş varsa ona karşı geliyorlar. Onun için iktidar olamıyorlar. Ama onların bu davranışları doğruyu yanlışı ortaya çıkarıyor. Vatandaşımız her şeyin farkında. Kandıra’ya hizmetlerimiz devam ediyor” diyerek önümüzdeki yıl çocuklara dağıtacakları tabletlerin müjdesini verdi.

 

KÖKEN TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Türkiye’ye örnek bir projeyi hayata geçirerek bisiklet kültürünü İzmit’e kazandıran ve Kandıra’nın çocuklarına da bu mutluluğu yaşatan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751