KANDIRA’DA ÇANAKKALE MÜZESİ AÇILDI
 Kültür Bakanlığı’na bağlı olan Türkiye’nin en büyük seyyar müzesi özelliğine sahip Çanakkale Zaferi Müzesi, Başkan Köken’in talimatlarıyla Kandıra Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kandıra’ya ilk defa  getirildi. Akçakoca Anadolu Lisesi’nde bulunan Ali Şükrü Pisteloğlu Kapalı Spor Salonu’ndaki serginin açılışına Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Murat Yaygın, Belediye Başkanı Ünal Köken, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Şahan, İlçe Jandarma Komutanı İlker Emirze, Askerlik Şube Müdürü Adil Emektar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, siyasi parti temsilcileri, kurum idarecileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 ÇANAKKALE BİZİM TARİHİMİZDİR.

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken konuşmasında: Belediyecilik sadece fiziki yapılar yapmak değildir.  Kültürel çalışmalarımız olacak ve devam edeceğiz. Böyle etkinlikler kaynaşmamızı sağlayacak , biz kültürümüzü seviyoruz. Çanakkale bizim tarihimizdir. Tarihimizi bilmemiz gerekir.  Böyle faaliyetleri Kandıra’mıza kazandırmak için elimizden gelen gayretleri göstereceğiz ” dedi.

SERGİ 19.09.2014 CUMA  GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

İlçe protokolünün açılış kurdelesini kesmesinin ardından müzeyi gezen katılımcılar, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan parçaları inceleme imkânı buldu. Özellikle Kandıralı şehitlerin isimlerinin bulunduğu sergi, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Çanakkale savaşında kullanılan savaş malzemeleri, esir edilen askerlerimizin fotoğrafları, yemek yedikleri konserveler, ekmek çantaları, şehit ve gazilerimizin resimleri ve buna benzer 4 bin parçadan oluşan müze 19.09.2014 Cuma  saat 18:00’a kadar   ziyaret edilebilecek.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817