KANDIRA’DA  ÇORBA İKRAMI ÇARŞAMBA PAZARINDA

KANDIRA’DA  ÇORBA İKRAMI ÇARŞAMBA PAZARINDA

Çorba çeşmesinden akan çorbaların bereketiyle tüm vatandaşları buluşturan Kandıra Belediyesi, çorba çeşmesi hizmetini Çarşamba günü kurulan Pazar alanına da taşıyor. Çarşı mahallesi Orman Caddesinde kurulan kent pazarında hem esnafa hem de vatandaşa sunulacak çorba ikramı sabah 6.30 ile 9.00 saatleri arasında yapılacak.

Kandıra Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında ilçeye kurduğu Selçuklu mimarisine uygun olarak  tasarladığı Çorba çeşmesiyle vatandaşına hizmet sunmaya devam ediyor. Anadolu kültürüyle Türklerde folklorik öneme sahip olan çorba, Türklerin bütün hayatları boyunca yani çocukluktan ölünceye kadar vazgeçemedikleri bir gıdadır.

Bizim toplumumuzda dostunuzla ekmeği paylaşmak bir erdemdir diyen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Batı’da sadece iştah açıcı olarak tüketilen çorbanın bizim kültürümüzde yemek olarak yer aldığını belirtti. Osmanlı dönemi ve günümüzde Türkiye’nin her yerinde iştahla tüketilen çorbanın sofranın temsilcisi olduğunu dile getiren Başkan Köken, Türkler, Anadolu’ya geçtikten sonra geleneksel  beslenme kültürlerinin bir parçası olan çorba içme alışkanlığını sürdürmüş ve zenginleştirmişlerdir dedi.

Kandıra Belediyesinin sabahları erken okula giden öğrenciler , ihtiyaç sahipleri ve   işe giden vatandaşların sıcak bir çorba içmesi için geliştirdiği çorba çeşmesi, Kandıra’nın en yoğun günü olan Çarşamba’da Pazar alanında vatandaşlara hizmet sunacak.

İkram Çeşmesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Ünal Köken, "Sabah erken saatlerde uyanarak, okuluna, işine koşturanlarla  ihtiyaç sahibi  olan vatandaşlarımız için sıcak bir çorbanın öneminin büyük olduğunu biliyoruz. Bu yüzden İkram Çeşmesi’ni hizmete sokarak tamamen ücretsiz bir şekilde vatandaşlarımızın bu hizmetten faydalanmasını istedik diyerek farkındalıklarını ortaya koydu. Her yaptığı işte bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Ünal Köken, ikram edilen çorbaların bereket getirmesini dilediğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817