KANDIRA’DA FESTİVAL BAŞLIYOR
 Kandıra Belediyesi  1,2,3 Eylül 2014  tarihlerinde “Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Tarım Kültür ve Sanat Festivali düzenliyor.

3 GÜN BOYUNCA SÜRECEK. 

Kandıra Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği festival   3 gün boyunca sürecek. Festival  “1 Eylül pazartesi günü Namazgah Mesire Alanın’da  saygı duruşu istiklal marşı halk oyunları ve standtların gezilmesi ile saat 18.00’de başlayacak. Programda En iyi yoğurt üreticileri , En güzel Mancarlı pide ve keşkek yemeği yarışmaları yapılacak. Yemek yarışmasına katılmak isteyenler  yarışmaya günü başvurabilecekler. Dereceye  girenlere hediyeler takdim edilecek. Festivalde Çocukların  eğlenebileceği  etkinlikler düzenlenecek.  Etkinliğin son gününde  ise  Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Namazgah Mesire alanında yapılarak festival  son bulacak.

KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ.

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in yaptığı açıklamada;’’Üç gün boyunca devam edecek olan festival halkımızla buluşacak, Kandıra ‘nın yöresel yemekleri tanıtılacak ve yağlı pehlivan güreş müsabakaları  ile son bulacak.Bu festivaller kültürel değerlerimize sahip çıkma ve devamlılığını sağlama açısından önemlidir,tüm halkımızı etkinliğimize  davet ediyoruz’’dedi.

                                                            

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817