KANDIRA'DA MUHTEŞEM FESTİVAL
 Kandıra Belediyesin düzenlediği  “Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Tarım Kültür ve Sanat Festivali görkemli bir açılışla başladı. 3 gün sürecek festivalin son günü düzenlenecek yağlı pehlivan güreşlerinde bu coşkunun doruğa çıkması bekleniyor.

Etkinlik Kandıra Namazgah mesire alanında saat 18:00’da başladı. festivalin açılış törenine kaymakam vekili Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Belediye Başkanı Ünal Köken, Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, il genel meclise eski başkanı Ali Ayaz, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin ilk gününde Halk oyunları gösteresi ,stantların gezilmesi, En iyi Yoğurt üretici yarışması, ödül töreni ile başladı.,  havai fişek gösterileri gök yüzüne renk katarak son buldu.

JÜRİ ÜYELERİ KANDIRA PROTOKOLÜ  TARAFINDAN OLUŞTURULDU.

En iyi Yoğurt  üretici Yarışması 12 kişi katıldı. Jürinin değerlendirmesine göre En iyi  yoğurt  üretici yarışmanın birincisi Hilal Zeynel ikincisi, Latif Olgun ,Üçüncüsü Nagihan Baldan  oldu . Dereceye giren kişilere ödüllerini Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken Verdi .

En iyi Yoğurt Üretici Yarışmasının jüriliğini Kandıra Hastanesi Başhekimi Ahmet Bilal Genç , İsu Müdürü Medine Cici, Kandıra Kaymakamlık yazı işleri Müdürü Ergün Şen, ilçe müftüsü Burhan Bilgin,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız , Halk Bankası Handan Yıldız, Halk Eğitim Müdürü İsmail Birdane  yaptı.

FESTİVALE KATKI SUNANLARI UNUTMADI

Festival açılışında bir konuşma yapan ve Akçakoca’nın fethettiği yeşil ve mavinin kenti olan Kandıra’nın uzun zamandır yapılan çalışmalarla nefes almaya başladığını belirterek başlayan Köken, ‘’ Bu gün bu çalışmalarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Böylesine önemli bir festivale ev sahipliği yapmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Belediyeler elbette yol kaldırım park bahçe gibi bir çok hizmetlerde bulunurlar fakat geleneklerimiz yaşatmak gelecek nesillere aktarmak en önemli görevlerinden biridir. Bu festivalin ilk başlangıç ateşinin yakılmasından bu günlere gelmesinde akılları yürekleri bilekleri ile güç vermiş, katkı sunmuş belediye başkanlarımızı belediye çalışanlarını saygı ve sevgiyle anıyorum’’ dedi.

KAYBEDİLECEK ZAMANIMIZ YOK

‘’ Bu bir bayrak yarışı herkes bayrağı aldığı noktadan itibaren olanca gücüyle koşmaya başlıyor ve kendisinden sonra gelenlere ulaştırmak için çabalıyor’’ diyerek sözlerini sürdüren Köken,’’ Umarım bu çabalarımızla festivali kurucularının arzu ettiği görmek istediği noktaya getirmişizdir. Bayrağı teslim aldığımız günden itibaren festivali özünü yitirmeden daha iyiye daha güzele toplumsal amaçlara hizmet eden düşüncelere dikkat çekmek için bir aracı olarak görmek istedik. Kaybedilecek zamanımız yoktur. Zaman hep birlikte olma tek yürek olma zamanıdır. Bu festivaller böylesine birlik beraberliğin tesisi için vesile olacaktır. Bu festivaller kültürel değerlerimize sahip çıkma ve devamlılığını sağlama açısından önemlidir" ifadesini kullandı.

 

 

                          FESTİVAL  İÇERİĞİ

 

                             2 EYLÜL SALI                                                                                  3 EYLÜL ÇARŞAMBA

                              14.00                                                                                                10.30

                            -STANDLARIN GEZİLMESİ                                                             -MEHTER TAKIMI EŞLİĞİNDE Kortejle                                                                                                                                                                         

                            15.00                                                                                               GÜREŞ  ALANINA GEÇİŞ

                           -ÇOCUK OYUNLARI ETKİNLİĞİ                                                          11.00

                            17.00                                                                                                  -MEHTARAN TAKIMI GÖSTERiLERİ

                           -EN GÜZEL MANCARLI PİDE,KEŞKEK                                                 11.30

                                 YEMEĞİ YARIŞMASI                                                                      -YAĞLI GÜREŞ MÜSABAKALARI

                          -BAŞKANLIK KUPASI FUTBOL TURNUVASI                                        ÖDÜL TÖRENİ

                                             BAŞLANGIÇ MAÇI                                                              -SPONSARLARA PLAKET TAKDİMİ

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817