KANDIRA’DA NİHAT HATİPOĞLU RÜZGARI ESTİ
Kardeşlik, Birlik ve Beraberlik Konferansına Vatandaşlardan Yoğun İlgi”

 Kardeşliği anlamaya ve birbirimize karşı olan görevlerimizi yeniden düşünmeye çalışacağız. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın.Bulundukları yer itibariyle birbirlerine ne kadar uzak olurlarsa olsunlar. Hangi ırktan, hangi renkten, hangi kavimden, hangi bölgeden olurlarsa olsunlar. Hangi dili konuşurlarsa konuşsunlar.Aynı dine inanan, aynı peygambere ve onun Allah’tan getirdiklerine tabi olan biz Müslümanlar katıksız ve şüphesiz iman kardeşidir diyerek açılış konuşmasını yapan Başkan Köken 2 bin kişiye seslendi.

“Kardeşliğin Temelinde Sadakat ve Yardımlaşma Hakim”

Kardeşliğin temelini; güven, sadakat, doğruluk, iyi niyet, hüsnü zan, yardımlaşma, sevgi ve saygı, kardeşi için feragat etmek, kendi ihtiyacı varken başkasını kendisine tercih etmek (diğergamlık), merhamet, hoşgörü, adalet, ahde vefa yani sözünde durmak, güzel ve yumuşak sözlü olmak, ziyaret etmek ve imkânlar ölçüsünde hediyeleşmek, selamlaşmak gibi güzel davranışlar oluşturur diyen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken,  hemşehrilerine programa gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun Hz. Muhammed (S.A.V) ‘in veda hutbesini anlattığı konferansta anlatılan menkıbe  ilgiyle dinlendi. Vatandaşların sevdiği, dinlemekten keyif aldığı isimleri ilçemizde görmek bizleri de mutlu ediyor diyen Başkan Köken, hemşehrilerinin memnuniyetinden mutluluk duyduklarını belirtti.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817