KANDIRALI KADINLAR KEMİK  ERİMESİ TARAMASINDAN GEÇTİ

            Osteoporoz, kemik dokusunun azalması ve yapısının zayıflaması sonucu daha kolay kırılabilir hale gelmesine yol açan bir hastalıktır. Uygarlığın gelişmesiyle, düzensiz beslenme koşulları, hareketsiz ve stresli bir yaşam giderek daha ön plana çıkmaktadır.  Günümüzde, alkol, sigara ve kahve tüketimi hergün biraz daha artmakta ve osteoporoza yol açan bazı ilaçlar daha fazla kullanılmaktadır.  Ayrıca insan ömrünün giderek uzaması nedeniyle artık OSTEOPOROZ çok sayıda insanın başlıca sorunu olma durumundadır. Kemik kaybının pek çok belirtisi sessizdir.

Bu nedenle, daha sağlıklı bir geleceği garanti altına almak için, erken tanı çok önemlidir. Kemik taramalarında amaç özellikle kadınlara kemiklerinin neden sağlıklı olması gerektiği ve kadınların kemik erimesinde neden riskli grup olduğu ölçümlerin sonuçlarıyla birlikte değerlendirilip anlatılarak bu konuda toplumda, özelliklede kadınlarda farkındalık yaratılmak istenmektedir. Kadınların kızlarına verdiği bilgiler çok kıymetlidir. Çünkü kadının kızına ya da çocuğuna verdiği bilgi sorgulanmadan doğru kabul edilir. Bu nedenle koruyucu sağlık eğitimlerinde kadınlara yapılan eğitimlerde önem kazanıyor.  

            Bu amaç doğrultusunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü olarak 2007 yılından itibaren kemik dansitometri ile Osteoporoz eğitimleri ve kemik taramaları yapılmaktadır.

            Kandıra Belediyesi, Kadın Sağlığı Merkezinde de Kemik Taraması ve Sağlık Eğitimleri her Çarşamba halkın yoğun ilgisini görüyor. Kandıra’lı bayanlar Sağlık Eğitim Seminerleriyle hem bilgileniyorlar hem de sağlıklı kemikleri olup olmadıklarını öğreniyorlar. 7 Kasım Çarşamba Günü Eğitim Hemşiresi Gülay Örcün Obezite ve  Korunma Yolları hakkında halkı bilgilendirirken, sağlık ekibi Sağlık Memuru Cihat Çevirme, Hemşire Önur Ceylan ve Hemşire Hatice Gönül’de Kemik ölçümleri gerçekleştirdiler.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817