banner2779
banner2752
banner2750

KANSER HASTASI BABA ÇARESİZLİK İÇİNDE KIVRANIYOR
 Körfez Tütünçiftlik Güney Mahallesi Fetih Caddesi Numara 62’de oturan ve kanser hastası olan Haluk Çetin Buçan, çaresizlik içinde kıvranıyor. Eşinin, turşu satarak bakmaya çalıştığı Haluk Çetin Buçan, yanından ayrılmayan, korku ve endişe dolu gözlerle kendisini her an takip eden 2.5 yaşındaki oğlunun korku dolu bakışları içinde, acılarını hafifletecek yardım eli bekliyor.

Tek göz kiralık evinde uzun zamandır yatağa bağlı olarak yaşamaya çalışan ve dışarıya da ancak tekerlekli sandalye ile çıkabilen Haluk Çetin Buçan, vücudunu her gün biraz daha saran Akciğer kanserinin pençesinde kıvranıyor. Bedensel olarak acılar içinde olan ve yürümekte dahi zorlanan Haluk Çetin Buçan, sürekli olarak ilaç kullanmak zorunda kaldığı ve hastalık nedeniyle de yüzde 88 oranında engelli hale geldiği için çalışamıyor. Bırakın çalışmayı, yatağından dahi doğrulamayan Haluk Çetin Buçan, komşuların yardımı ile ve eşi Alev Buçan’ın evde yaptığı turşuları satarak getirdiği gelir ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Sağlıklı günlerinde ilçede tanınmış bir çorbacı dükkanı olan Haluk Çetin Buçan, hastalığa yakalandıktan sonra tedavi için mücadele ederken muhtaç duruma düştü. Elindeki tüm varlığını tedavi için harcayan Haluk Buçan, şimdi de kendisine uzatılacak hayırseverlerin yardım elini bekliyor.

Korku dolu gözler

Haluk Çetin Buçan’ın, hastalığında en büyük destekleri eşi ve 2.5 yaşındaki oğlu Uğur Çınar oldu. Babasının yanından bir an olsun ayrılmayan Uğur Çınar, korku dolu gözlerle Haluk Buçan’ın her anını izliyor. Babasının acı çektiğini gören ve her an kaybetme korkusunu minik yüreğinde yaşayan Uğur Çınar’ın gözlerinde, yaşadığı korkular görünüyor. Yaşam korkusu, kaybetme korkusu, acı hissetme korkusu ve aç kalma korkusu bu minik gözlerde yaşıyor.

Kiramı ödeseler yeter

Hiçbir geliri olmadığı için komşuların yardımı ile yaşayabilen Haluk Buçan, hayırsever bir vatandaştan kirasını ve bazı giderlerini ödemesini bekliyor. Buçan, ‘’Bir hayırsever benim her ay kiramı ödese ve çok tutmayan zorunlu faturalarımda yardımcı olsa yeter. Komşuların yardımı ile yaşamaya çalışıyoruz, ama ev kirası ve bu faturalar beni tamamen çaresiz bırakıyor. Sürekli olarak kira ödeyememek, birisinin yardım elini uzatmasını beklemek çok zor. Bu sürekli olursa, yardım elini, uzatana ben ve ailem gece gündüz dua ederiz’’ dedi.

Sandalye kolu

Haluk Buçan’ın, hayırseverlerden bir isteği de dış hayatla tek bağlantısı olan akülü arabasının bozlan kolunun tamir ettirilmesi. Bunun için servisin kendisinden bin lira istediğini belirten Haluk Buçan, ‘’Bu benim için çok büyük bir para, bana bu konuda da yardımcı olurlarsa minnettar kalırım’’ dedi.

Haluk Buçan için, Kocaeli Valiliği daha önce yardım toplayabilmesi için izin belgesi çıkartmıştı. Bu belgenin süresi dolduğu için yardım da toplayamayan Buçan ailesi tamamen çaresiz kalmış durumda. Bu güne kadar siyasilerin yardım sözü verdiğini de belirten Buçan, verilen sözler tamamen havada kaldığını, bu güne kadar da yardım eli uzatanın olmadığını söyledi. Haluk Buçan, kendisine yardım elini uzatacak hayırseverlerin, 0.531.941 66 79 numaralı telefonla ulaşabileceklerini söyledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751