banner2779
banner2752
banner2750

Kanserli hasta yardım bekliyor!..
Körfez Güney Mahallesi’nde ikamet ve hastalığı yüzde 80 oranında ilerleyen kanser hastası Haluk Çetin Buçan(45) için, Kocaeli Valiliği ‘Yardım Toplayabilir’ belgesi verdi. Hiçbir geliri olmayan Haluk Çetin Buçan yaklaşık 5 yıldır yatağa mahkûm bir şekilde yaşıyor. Maddi geliri olmadığı için ilaçlarını dahi almakta zorlanan Haluk Çetin Buçan, gözü yaşlı eşi Alev İnci Buçan ve bir buçuk yaşındaki çocuğu ile adeta yokluk içinde ‘ölümü’  bekliyor. Kocaeli Valiliğine, ‘Ya bana maaş bağlayın ihtiyaçlarımı karşılayayım, ya da benim yardım toplamama izin verin’ diye müracaat eden Haluk Buçan Çetin’e, valilik ‘yardım toplayabilir’ belgesi verdi. Bir zamanlar Körfez’de esnaflık yapan Haluk Çetin Buçan, yaklaşık 5 yıldır ölümcül akciğer kanserinin pençesinde kıvranıyor. Evi kira olan Haluk Çetin Buçan, hiçbir geliri olmadığı için kirasını, elektrik ve su parasını dahi ödeyemiyor. Bir buçuk yaşındaki çocuğunun ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanan Haluk Çetin Buçan, kullandığı ilacın parasını tedarik edemediği için her gün biraz daha eriyor; biraz daha kötüye gidiyor.

 Valilik, 2014/8 sayılı 17.04.2014 tarihinden itibaren 1 yıllık süre içinde Ankara, İstanbul ve Kocaali’de yardım toplaması ile ilgili belgeyi hasta olan Haluk Çetin Buçan’ın eşi Alev İnci Buçan adına düzenleyerek verdi. Ziraat Bankası’ndanda ki 52337521 Hesap numaralı ve TR57.0001.0008.0952.3375.2150.02 iban numaralı hesaba para yatırılabileceğini belirten Valilik, bu belgeyi 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. Ve bu kanuna istinaden yürürlüğe konulan yönetmenliğin 8. Maddesine göre verdiğini belirtti.

Her geçen gün hastalığı biraz daha ilerleyen Haluk Çetin Buçan, “Şu anda çook zor durumlar geçiriyorum. Bırakın tedavimin yapılmasını, evimin ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanıyorum. Acilen tedavimin yapılması gerekiyor. Bu yüzden yurt dışından getirilmesi gereken bir ilaç var. Bu ilacı alabilmem için acilen hayırsever insanların desteğine ihtiyacım var. Bunun için valiliğe müracaat ettim. Valilik 3 kişilik bir komisyon kurdurdu. Ziraat Bankası Körfez Şubesi’nde hesap açtırıldı. Şu anda hayırsever insanların desteğine ihtiyacımız var. Bizimle irtibata geçmek isteyenler, durumumuzu görmek isteyenler 05319416679 numaralı telefondan bize ulaşabilirler.”dedi.

Haluk Çetin Buçan’ın eşi Alev İnci Buçan, “ Ümit veren çok oluyor, yardım eden olmuyor. 5 yıldır çektiklerimizi bir biz biliriz, bir de Allah biliyor. Çok zor günler geçiriyoruz. Eşim, zor günler geçiriyor. Hayırsever insanlardan destek bekliyorum. Elimizden tutsunlar. Eşimin acil alması gereken ilaçları var. Bunları almamız gerekiyor. Gelsinler, görsünler, ondan sonra destek versinler.”dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751