KANTİN İHALESİNE DURDURMA KARARI

Alınan bilgi ve iddialara göre Tütünçiftlik Güney Mahallesi’nde bir lisede, okul idaresi 5 yılını dolduran okul kantinini yeniden ihaleye çıkartmak istedi. Ancak, Kocaeli Kantinciler Derneği tarafından hazırlanan ve okullarla yapılan sözleşme gereği 5 yılını dolduran kantin işletmecisi eğer isterse yapılacak artışla devam edebiliyordu.

Kantin İşletmecisi Vahit Korkmaz bu maddeye dayanarak yeniden ihaleye itiraz etti ve sözleşme gereği üretici fiyat endeksine göre artışla 5 yıl daha devam edebileceğini söyledi.

Okul idaresi ihalede ısrar edince de konu Körfez Sulh Hukuk Mahkemesi’ne taşındı ve alınan yürütme kararı ile ihale çalışması durduruldu. Mahkemenin tarafları dinleyip, yapılan sözleşmeyi inceledikten sonra karar vermesi bekleniyor. Karar kantin işletmecileri açısından önem taşırken, emsal uygulamanın tüm okulları etkileyeceği söyleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817