banner2779
banner2752
banner2750

KANTİNCİLER SORUNLARINI KATIRCIKLIOĞLU’NA ANLATTILAR
 Derneğin, Tütünçitflik Yavuz Sultan selim Mahallesi’nde ki binasında düzenlenen toplantıya, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıklıoğlu, Dernek Başkanı Ali Can Kazgan ve dernek yönetimi ile üyeler katıldılar. Toplantıda, derneğin çalışma faaliyetleri, üyelerin okullarda karşılaştığı sorunlar ve düzenlenmesi istenen beklentiler dile getirildi. Dernek Başkanı Ali Can Kazgan, üyelerin yaşadığı en büyük sorunların başında diklen üstünde çalışmaları ve okul kapılarının sürekli açık tutulması olduğunu söyledi. Kazgan, kantinlerin hijyen kurallarına uygun hale geldiğini, satılan gıda maddelerinin çocuklara zarar vermeyecek türlerden seçildiğini belirterek, ‘’Biz kantin işletmecileri olarak kurallara uyuyoruz. Fakat okul kapısının açık tutulması sonucu, çocuklar yasak olan yiyecekleri dışarıdan alıyorlar ve bizim çabalarımız boşa gidiyor. Okul kapılarının kapalı olması gerekiyor. Ayrıca, okul yönetimleri kantincileri çok kazanan işletmeciler olarak, para kaynağı gibi görüyorlar. Oysa çok kazanamıyoruz ve 5 yıl süreli anlaşmalar yapılıyor daha sonra ihale açılıyor. Bir kantinci yatırım yaparak kantini istenen kurallara taşıyor, 5 yıl sonra il dışından bile birisi gelip elinden kantini alabiliyor. Okul idaresi ile sorun yoksa, kurallara uyuyorsa mevcut kantinciye öncelik tanınmalı ve bunun da bir meslek olduğu kabul edilmeli’’ dedi.

Toplantıda, özellikle dışarıda satılan ve tek tek de temin edilen sigaraların tehlikesine dikkat çekilerek, hem sigara, hem de içine konulan maddelerle çocukların bağımlı olma tehlikesi yaşadıkları belirtildi.

Başkanlık sistemi

Kantincilerin sorunlarını dinleyen ve not alan Katırcıklıoğlu, okul kantinlerinin çok önemli olduğunu belirterek, ‘’Okullarda ocuklara zararlı olan gıda maddeleri satılmamalı. Avrupa’da kurallara uyum önemli, mevzuata uymayana acınmıyor ve adam kayırma yapılmıyor. Biz de adam kayırmacılık var ve Türkiye 13 yıldır iyi bir sıçrama yakaladı, zihinsel dönüşüm süreci yaşanıyor. Denetim sistemi çok iyi çalışmalı, bunun için de biz Başkanlık sistemi diyiyoruz. Uygulamaların, denetimlerin çok iyi olması, sistemdeki tıkanmaların yaşanmaması, hepimizin ve gelecek neslin geleceği için Başkanlık sistemi şart. Şu anda bile komisyonlar kurulu ama muhalefetin karşı durması, zaman geçirmesi nedeniyle istenen çalışmalar bitmiyor, sistem tıkanıyor. Derneğinizden bu kadar  profesyonelce çalışmalar beklemiyordum, çok güzel etkinlikler yapmışsınız ve bu konuklarda da tam donanımlı hale gelmişsiniz’’ dedi.

Ali Can Kazgan, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne öneri verdiklerini ve Yerli Malı Haftası’nda kasa kasa meyve dağıtarak, birlikte kutlamayı teklif ettiklerini de sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751