Kapalı Pazar ve Yesevi Camii Yükseliyor

Derince’nin Çehresi Değişti

Bir yandan hizmete giren kalıcı eserler, diğer taraftan yapımı devam eden projeler ile adeta çehresi değişen Derince’nin her noktasında farklı bir çalışma sürüyor. Başkan Bulut’un öncülüğünde geride kalan dört buçuk yıllık süreçte Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu, İshakçılar Er Meydanı ve Spor Kompleksi, İbni Sina Mahalle Konağı, Şehit Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu, İshakçılar Kültür Merkezi, 20 metrelik alternatif yol ve viyadükler projeleri tamamlanarak hizmete açılmıştı. Yapımı devam eden önemli projeler arasında yer alan Kapalı Pazar ve Hoca Ahmet Yesevi Camii’ndeki çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor. Derince genelinde bir dizi incelemede bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, her iki proje alanına da giderek burada yapılan çalışmaları yerinde gördü.

Proje Alanında İnceleme Yaptılar

AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin ve Derince Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ergin’in de yer aldığı incelemede başkanlar projelerin son durumu ile ilgili bilgi aldı. Her iki projenin de kentin ihtiyacı doğrultusunda hayata geçirildiğini belirten Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Hoca Ahmet Yesevi Camii’mizi yeni yerleşim bölgesinde oluşan ihtiyaç doğrultusunda inşa ediyoruz. Yine Kapalı Pazar projemiz kentimiz için büyük önem arz ediyordu. Çok amaçlı olarak inşa ettiğimiz Kapalı Pazar projemizle birlikte vatandaşlarımızın talebine karşılık vermiş olacağız” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Derince’ye değer katan projelerin inşasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Cami projesi bölge halkımızın için elzem olan bir ihtiyaçtı. Aynı şekilde günümüzde artık caddelere kurulan pazarların yerini modern kapalı pazarlar alıyor. İhtiyaçlar doğrultusunda yapılan her iki projenin de önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817