Kapalı Pazar’da Yoğun Mesai

Projeler Hizmete Sunuluyor

Kente değer katan çalışmalara imza atan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, birbirinden önemli projeleri hizmete sunmayı sürdürüyor. Yapımı tamamlanan Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Şehit Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu, İshakçılar Er Meydanı ve Spor Kompleksi, 20 metrelik alternatif yol ve viyadük projeleri, Dümbüldek Pınarı Mesire Alanı ile İshakçılar Kültür Merkezi daha önce hizmete sunulmuştu. 1071 AK Merkez, Kapalı Pazar, Hoca Ahmet Yesevi Camii, İbn-i Sina Mahalle Konağı ile Dumlupınar Spor ve Rekreasyon Alanı’nda ise yapım çalışmaları devam ediyor.

Çağın Gereklerine Uygun Pazar Alanı

Yenikent Mahallesi İsmet Paşa Caddesi’nde yer alan Mimar Sinan Camii’nin hemen yanındaki alana inşa edilen Kapalı Pazar projesi çağın gereklerine uygun olarak inşa ediliyor. Yaklaşık 7 bin m2’lik pazar alanına sahip olacak projenin kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı. Çatı kısmında yapım çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği merkez, pazar hizmetinin verileceği gün haricinde haftanın 6 günü otopark olarak kullanılacak. Sosyal donatılarıyla göz kamaştıracak olan Kapalı Pazar’ın zemin katında pazar ve otopark alanı dışında 13 adet işyeri, güvenlik, esnaf odası, zabıta odası, yangın kolektör odası, çay ocağı, bay/bayan mescit, şadırvan ve tuvaletler yer alıyor.

Kütüphane ve Oyun Salonları

Kapalı Pazar projesinin birinci normal katında 7 adet derslik, öğretmenler odası, müdür odası, kütüphane, emekli evi, sivil toplum merkezi, çay ocağı, bay/bayan mescit, şadırvan ve lavabolar ile bowling salonu, oyun salonu, çocuk oyun alanı ve kafeterya yer alıyor. Benzerlerinden farklı bir donanıma sahip olan Kapalı Pazar projesinin ikinci katında iki adet düğün salonu, bir adet nikah salonu, gelin odası, teknik birimler, bay/bayan mescit, şadırvan ve lavabolar yer alıyor. Yenikent Kapalı Pazar’ın üçüncü katında ise nikah memuru odası, toplantı odaları, teknik birimler, bay/bayan mescit, şadırvan ve tuvaletler bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817