banner2779
banner2752
banner2750

KAR LASTİĞİ OLMAYANA CEZA KAPIDA!
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğe göre, kış lastiği takma zorunluluğu, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsıyor. Kış lastiği uygulamasının başlaması ile Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri TEM Ototyol’da denetim yaptı. Otoyol’da yük taşıyan araçlar durdurularak kış lastiği olup olmadığı kontrol edildi. Yapılan uygulamada kış lastiği kullanılmayan araçlara rastlanılmadı.

 

M+S işaretleri bulunmalı

Kış lastiği üzerinde M+S işareti veya kar tanesi işareti bulunan ve 7 milim altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu arttırmak amacıyla bileşimi özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türüdür. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği yerine geçer. Yapılan denetimlerde kış lastiği kullanılmayan araçlara 31 Aralık tarihine kadar 571 TL, 1 Ocak itibariyle de 602 TL idari para cezası uygulanıyor.

 

Önceliğimiz can güvenliği
Uygulama hakkında bilgi veren Bölge Trafik Şube Denetleme Şube Müdürü Mehmet Gölükçü, “1 Aralık 2015 -1Nisan 2015 tarihleri arasında Türkiye genelinde kış lastiği uygulaması başlatıldı. Bu uygulamadaki amacımız vatandaşlarımızın öncelikle can güvenliğini sağlaya bilmek. Vatandaşlarımızdan talebimiz bu süreler dahilinde kış lastiği takılmalı ki can güvenliği en üst seviyede sağlansın. Biz nasıl yazın terlik giyip kışın bot giyiyoruz. Araçları da organizma gibi düşünün. TEM otoyolu bizim can damarımız. Anadolu’yu ve Avrupa’ya bağlayan can damarımız. Burada olabilecek bir sorun tüm Türkiye’ye yansıyor. Şu ana kadar yaptığımız uygulamalarda tüm araçlarda kış lastiği taktığını gördük. Bu bilincin daha da yayılmasını temenni ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751