Karabalık, Karmek Kurslarında
 Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen KARMEK kurslarını ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet ediyor. Önceki gün de Şirinsulhiye ve Balaban Kurs Merkezi’ndeki kursiyerlerle bir araya gelen Başkan Karabalık, “Bu kurslarda kültürel değerlerine sahip çıkacak eğitimlerle gelişimlerine katkı veren sizleri tebrik ediyorum” dedi.

 

Kartepe Belediyesi bünyesindeki KARMEK kurslarını önemseyen ve her fırsatta kursiyerleri ziyaret ederek ne kadar önemli bir iş yaptıklarına dikkat çeken Başkan Karabalık, önceki gün de köylerdeki kursiyerlerle bir araya geldi. Şirinsulhiye Köyü’nde ilk yardım ve makine nakışı kursu gören kursiyerlerle Balaban Köyü’nde de kuaförlük ve el nakışı kurslarına katılan bayanları kurs merkezlerinde ziyaret eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’a İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, Ak Parti Kartepe İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi yöneticileri, İlçe Kadın Kolları temsilcileri, meclis üyesi ve mahalle muhtarları da eşlik etti.

 

Yeni yıl ile birlikte açtıkları kursları ziyaret ederek kursiyerlerle biraraya gelmeye devam ettiklerini hatırlatan Başkan Karabalık, köylerdeki kurs merkezilerinde eğitim alan bayanlara aldıkları eğitimin önemini anlattı. Başkan Karabalık, “Kursunuz hayırlı olsun.  Her yıl burada kurs açılıyor her yıl sizleri ziyaret ediyoruz. Muhtarımızın, halk eğitim hocamızın size çok emeği var. Bütün burada ki huzurun düzenliğin köylerde güzel şeyler yaşattığını biliyoruz. Köyün her tarafına gerçekten güzel hizmetler yapıldı. Köyümüz en güzel köylerimizden biri doğal güzelliği ile çevresi ile insanıyla en güzel köylerimiz içerisinde bulunuyor. Tabi insanın bu şekilde kurslarda kültürel değerlerine sahip çıkacak eğitimlerle gelişime katkıda bulunması oldukça önemli. Burada aynı zamanda kültürel derslerde veriliyor. Sadece meslek öğrenip aile ekonomisine katkıda bulunmak değil kültürel değerlerimizde öğretiliyor. Bu kurslara katılarak bunlardan faydalanan sizleri tebrik ediyorum” dedi.

 

Bayanların boş vakitlerini değerlendirirken eğitim almasına imkan sağlayan KARMEK kurslarına gösterdikleri ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Karabalık, “Bu kurs ve seminerlerle hanım kardeşlerimiz farklı branşlarda eğitim alarak kendilerini geliştirmekte. Bu kursları biz çok önemsiyoruz. Sadece bu kurslar değil bu kurslarla beraber hanım kardeşlerimiz için uyguladığımız projeler; göbek bağı, kültür gezileri, eğitim seminerleri, şenlikler, şölenler gibi sosyal faaliyetlerimiz var. Bu hizmetler sizin için bu hizmetler size helal olsun bu hizmetleri hak ediyorsunuz. Allah muvaffak etsin çok doğru bir karar vermişsiniz buraya gelerek. Bir insan ne kadar bilgili ve becerikli olursa etrafına o kadar yararlı olur” dedi.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender de el ele vererek açılan kursların devamlılığını sağlayan Başkan Karabalık’tan verdiği desteğin artarak devamını diledi. Başkanın ziyaretinden memnun olduklarını belirten kursiyerler de kendilerine sunulan imkan ve verilen destek için başkana teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817