Karacaoğlu, “Bize gece hayatı yasaktı”

Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi ortaklığında Kartepe Park Otel’de düzenlenen “Ustalara Saygı” adlı söyleşi Psikolog Yazar Mehmet Konuk’un moderatörlüğünde yılların tiyatro, sinema ve dublaj sanatçısı Toron Karacaoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, akademisyen ve öğrencilerin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan dinleyiciler Karacaoğlu’nu ilgiyle dinlediler

 

Temiz Türkçesiyle, sanatçı kişiliğiyle, kendini sanata adamışlığıyla örnek bir sanatçı olan Toron Karacaoğlu, söyleşide kültürlü ve sevecen yapısıyla herkesi etkiledi. Geçmişte bir çok ünlü ile sahnelerde görev yapmış ünlü sanatçı Karacaoğlu, tiyatro terbiyesinin büyük sanatçılarla çalışmasından geldiğine dikkat çekerken, “Biz kendi makyajımızı yapardık. Hatta o kadar iyi makyaj yapardık ki sahnede ailem bile beni çoğu kez tanıyamamıştır” dedi.

 

64 yıl boyunca sahnenin iki tarafında da görev yapan sanatçı, geçmişte seyircilerin bile tiyatroya gelirken kendilerine özen gösterdiğini hatırlatarak, “Seyirci baloya gider gibi hazırlanarak tiyatroya gelirdi. Benim oynadığım oyunlar 6 ay sürerdi. Arkadaşlarla çok iyi bir uyum sağlamışız ki seyirci de bizi severdi. Bunda Muhsin Beyin çok önemli rolü var. Bize gece hayatını yasaklamıştı. Seyircinin biz sahnede gördüğü gibi güncel hayatta hatırlayıp tasavvur etmesi gerektiğini belirtirdi” dedi.

 

Türkçe’nin iyi kullanılmadığına da dikkat çeken sanatçı, bunun nedeninin kelime dağarcığının dar olmasından kaynaklandığını hatırlatarak, “Gençlerden ricam Türkçe’yi iyi kullanmaları için kelime dağarcıklarını genişletsinler. Bulmaca çözüp sözlük okuyarak bunu yapabilirler. Kısaca okuma alışkanlığını artırmalarıdır” dedi. Soru cevap bölümü ile tamamlanan söyleşi sonunda Belediye Başkanı Şükrü Karabalık sanatçıya teşekkür plaketi verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817